Svensk Orientering logotyp
12.04.2021

Stockholm visade klass när SM och Swedish League avgjordes i Västervik

Orientering
Någon på smittskydd Stockholm ifrågasatte om orientering är en elitidrott, det är häpnadsväckande hur okunniga myndigheterna är. Vid SM och Swedish League visade Stockholms orienteringsamatörer var skåpet bör stå.

Dagarna två fick de bästa orienterarna i Sverige chansen att möta varandra igen efter en träningsvinter. Swedish League, medeldistans och SM-ultralång stod på programmet. Terrängen var skuren och knixig i utkanten av Västervik, passade Stockholm bra. 

Stockholm visade som sagt framfötterna och lämnade avtryck i resultatlistorna. Bäst form av 08-orna visade Gustav Bergman. Två vinster och på den gemensamma SM-ultran imponerade han extra genom att bara springa ifrån alla när 4-5 km återstod. Simon Imark från Tullinge imponerade också, tvåa på medel och med och styrde SM-ultra ända in i slutkampen. Femma  efter dryga 2 timmars kämpande är toppen av 23-åringen. 

På damsidan visade Helena Bergman att hon håller än, tvåa på medeldistansen. Roligt också att Karolin Ohlsson är tillbaka efter operation, in som trea starx efter Helena. Båda avstod sedan SM-ultra, troligen på grund av skaderisk.

Emma Bjessmo, Lidingö, visade att hon är med i sverigetoppen även i år. Sexa på SL-medel och trea på SM-ultra. Lidingös damer visade för övrigt råstyrka, vad sägs om överraskningen och andraårssenioren Ebba Ganslandt och norrlandsfostrade Alice Hugosson som femma och sexa i spurtstrid om silver. 

Nu får vi se vad som händer kommande veckor. Blir det fler möjligheter för Stockholm att briljera? Ja, om smittskyddsmyndigheterna slutar mobba orienteringssporten finns det ju säkra förutsättningar. Den som överlever får se.

Resultaten medel

Resultaten SM-ultra

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter