Svensk Orientering logotyp
10.01.2015

Stockholmare på världscup "down under"

Orientering
Den senaste veckan har landslaget varit på världscuptävlingar på Tasmaninen, Australien. Tre killar och två tjejer är från Stockholm. /foto Mårten Lång

Orienteringssäsongen startar tidigt detta år. Det beror på att södra halvklotet har sin säsong nu då det är vinter i Europa.

Australien och Nya Zeeland får då och då möjlighet att arrangera mästerskap och världscuptävlingar, Senast var januari 2013 då det var WC-tävlingar på Nya Zeeland. Sverige har gott om pengar till skillnad från t ex "stormakten" Norge. Sverige sänder full trupp, det vill säga 8 killar och 8 tjejer, mot Norges två plus en och Finlands fyra plus noll. Knepigt att oljelandet i väster har så begränsade resurser. De har kanske inte lärt sig att det går att införa och höja SOFT-avgifter vartefter pengakistan är tom.

Hur som helst så har Stockholm fem av 16 deltagare i det svenska landslaget på plats. Det har gått riktigt bra för flera av dem, framförallt Gustav Bergman, Ravinen. Troligen är det inte helt lätt att veta hur man ska planera formtoppningen när det normalt är tuff träningsperiod vilket brukar spegla resultaten. Gustav är dock alltid på hugget, fick med sig två bronspengar hem, en från sprindistansen och en från långdistansen. Karolin Ohlsson, Järla hade en bra sprint där hon blev femma och bästa svenska. Tyvärr stukade Karro sin fot och fick rehabträna i stället för att tävla resten av veckan.

Lidingötrion Fredrik Johansson, Filip Dahlgren och Helena Karlsson kämpade på utan att få till det riktigt. Bäst av dem var Fredrik med en femteplats på långdistansen.

Mer om resultaten finns här.

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter