Svensk Orientering logotyp
12.04.2014

Stora stockholmsframgångar på Natt-SM

Orientering
Stockholms löpare visade klass och bredd vid fredagens Natt-SM i Sigtuna. Terrängen var snabbsprungen och bjöd på spännande tävlingar med små segermarginaler i samtliga klasser. Totalt åkte stockholmslöparna hem med fem medaljer och hela 20 topp-10 platser.

Bäst lyckades Snättringes Simon Hector som för andra året i rad tog hem segern i H18. Två och en halv minut före tvåan. Där var Tullinges Olle Andersson och Simon Imark 4:a respektive 9:a.

I H21 avgjordes tävlingen genom en dramatisk sekundstrid. Olle Boström, Järla Orientering drog tyvärr det kortaste strået och tog hem bronset, endast sju sekunder från guldet, Där var IFK Lidingös Erik Ivarsson-Sandberg samt Anders Carlsson 9:a och 10:a.

I D21 var Tullinge SK:s Johanna Lönnqvist ännu närmare guldet då hon kom tvåa, endast 4 sekunder efter Anna Forsberg, OK OKolmården. IFK Lidingös Anna Bachman, Adela Indrakova och Frida Bakkman var 4:a, 5:a, 6.a.

Tullingelöpare visade ytterligare klass i D20 där man tog både silver genom Linnea Adolfsson samt 4:e-platsen genom Linnea Engstedt. Där var dessutom Emma Bjessmo, Bromma-Vällingby SOK, 6:a och Tove Lagerberg, OK Södertörn, 10:a.

I H20 knep Jens Rönnols, Täby OK silvret efter en stark avslutning. OK Ravinens Martin Hunhammar var 5:a, Daniel Roos, Attunda OK 8:a och Assar Hellström, OK Ravinen 10.a.

I D18 kom Hanna Korhonen, Haninge SOK på 6:e plats.