Tipptoppresultat på USM
16.09.2017

Tipptoppresultat på USM

Orientering
Dag två på USM i Björkarnas stad, Umeå, blev minst lika bra som fredagens sprinttävling. Inga guldbläckor, men silver och brons samt flera topp 10 idag med.

Egentligen är man inte så överaskad att Elias Tidevall och Simon Frisk skulle finnas med topp tre i H16-klassen. Dom visade redan på O-Ringen i somras att de hör till de bästa i klassen. Ett Kajsa Bogren och Fredrik Glännefors skulle finnas med i toppen var heller inget som kom oväntat. De toppar ju UP i sina klasser. Men ändå är det imponerande att kamma hem andra och tredjeplaster på ett USM. Inte nog med dessa ädla medaljer för det var fler som gjorde årets bästa prestationer när det gällde som mest.

Elin Berg, Ravinen fick motta en SM-plakett för sin niondeplats i D16-klassen. Doldisen Lucas Fredman, OK Älvsjö-Örby kom på en superfin åttondeplats och Jesper Lidmar, Snättringe kom nia i H16. Nina Persson, Haninge SOK gjorde ett riktigt topplopp när hon kom in som sexa i D15-klassen, placeringen före Sofia Ivers, Attundas snabba D15-tjej. Ja, man kan rabbla upp massor av fina resultat, men vi stoppar där och laddar nu för morgondagens Distriktsstafett. Stockholm  ställer 17 lag på startlinjen, bäva gör nog många konkurrenter, men tat lungt, det är bara att haka på. Vi har ju tunnelbana vettja. Lycka till på stafetten!


Fredrik Glännefors, Elias Tidevall, Simon Frisk, Lucas Fredman, Jesper Lidmar, Elin Berg, Nina Persson, Sofia Ivers är alla nöjda och björklövade USM-pristagare.

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter