Svensk Orientering logotyp
12.10.2020

Tre av tre möjliga till Gustav Bergman

Orientering
Vid Sprint-SM i Örebro tog Gustav Bergman sitt tredje SM-guld för året. Emma Bjessmo höll igen och blev finfin trea i D21.

Tänk att det ska till coronapandemi för att SVT ska få plats med orientering i tablån. Desto gladare blir vi som gillar orientering, för både SM i Göteborg och helgens Sprint-SM i Örebro var riktig bra underhållning och bra PR för orientering. 

Orienteringens fixstjärna Tove Alexandersson var helt överlägsen vid både den individuella tävlingen och på stafetten. Vann individuell med 33 sekunder före landslagskollegan Lina Strand. Emma Bjessmo gladde oss med en finfin trejeplats. Vi såg det redan vid SM i Göteborg, hon är i god löpform och i intervjun efter målgång sa hon att hon fick hålla igen lite och därmed undvek hon stora missar. Glädjande bra sprunget av Emma som resultaerade i en bronsmedalj, den första medaljen som senior.

Gustav Bergman hade sekunden på sin sida när han besegrade hemmasonen Martin Regborn med en sekund. Därmed tog Gustav sin tredje guldmedalj av tre möjliga denna annorlunda säsong. 

Sprint-SM i Örebro var som sagt bevakad av SVT och de gjorde ett gediget arbete. Kul med drönarbilder och GPS som fungerade bättre än vanligt i stadsmiljö. Förutom Gustav och Emma fick vi i direktsändning se Axel Granqvist från Ravinen göra ett lysande lopp. 12 sekunder efter Gustav i mål, bara en sekund från bronset. Samma var det för Fredrik Glännefors, Söders, i H18. In som fyra bara sekunden från bronset. Järlas nyförvärv Anastasia Denisova blev också fyra, sex sekunder efter Emma Bjessmo. 

Resultaten

Sprintstafetten var även det en rafflande tävling och med Tove Alexandersson kändes det i princip avgjort redan efter två sträckor att Stora Tuna skulle vinna. Stockholmslagen var bra med och bäst från start var Lidingö, men på sträcka tre hade Ravinen fått upp farten genom Gustav Bergman och ut på sista gick Helena Bergman i en klunga med Tove och Lisa Risby, OK Kåre, 30 sekunder efter ledande IFK Göteborg. Tove Alexandersson malde ner motståndet, genom hög fart och säker orientering. Efter halva loppet hade hon skakat av sig Helena och Lisa och var ikapp Göteborg. Sara Hagström som sprang sista för Göteborg hade inget att sätta emot utan Stora Tuna kunde defilera i mål. Göteborg kunde hålla undan för OK Kåre och fyran Ravinen. Emma Bjessmo sprang som på individuella SM, snabbt, tog in Lidingö som femma två placeringar före Järla som blev sjua.

Resultaten stafetten

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter