Svensk Orientering logotyp
28.04.2014

Tredje raka för Simon, men Moa mest överlägsen

Orientering
I strålande sol genomfördes IFK Tumbas och Snättringes samarrangemang med bravur. Många av distriktets bästa seniorer och juniorer var i Skåne på Silva League, men våra bästa ungdomar väljer självklart Stockholm.

Söndagens tävling gick i skogarna väster om Tullinge gamla flygfält. Detta var till för några månader sedan Stockholms Stads mark, men innan de sålde till Alfa Laval, passade dom på att hugga en hel del. Detta får då orienterarna sota för. Det var nämligen mycket pinnar och genar på marken, så det blev slitsamt.

Förutom terrängen var banorna utmanande med fin vägvalsorientering så det ställdes OL-tekniska krav på deltagarna också. Tittar vi i resultatlistorna är det inga stora överraskningar, snarare bekräftelse på att det var teknisk orientering och att vi alla behöver träna mer teknik och löpning i skog.

Simon Imark från Tullinge SK  tog sin tredje seger i årets serie. Mariginalen till dagens tvåa, Erik Herne från OK Ravinen, var minuten medan trean Viktor Imark, Tullinge SK var 1,5 minuter efter Simon. 
Moa Westblad, OK Ravinen gjorde sin första start i UP för året och det firade hon med att utklassa sina konkurenter. Tvåan, stabila Rebecka Waldenfjord, Järfälla OK, var 4,5 minuter efter och trean Marhilda Andersson, Täby OK var 7,5 minuter efter.
13-14årspojkarna Simon Frisk, Gustavsberg och Elias Tidevall, Skogsluffarna delar broderligt på vinsterna i UP så här långt. Simon tog fullpoängarnen förra helgen och Elias denna dag. Men det var en gosse från Södertälje-Nykvarn som vann dagens tävling, medan Elias kom tvåa och Simon trea.  Johan Calleberg från Snättringe SK blev tredje stockholmare och fyra i tävlingen.
Julia Rajan från IFK Lidingö vann överraskande klart i D14 före förra helgens vinnare, Tilde Backlund, OK Södertörn. Närmare tre minuters seger och trean Linnea Johansson, Täby OK var 4,5 minut efter.
Bland de pigga 12-åringarna var det överlägsen seger för Simon Borg Södertälje-Nykvarn. Men mellan tvåa, trean och fyran, var det lagom tajt. Johan Lundbäck, Järfälla OK blev bäste stockholmare, före Alfred Längheim, Tullinge SK och Lukas Werner, IFK Lidingö.
I D12 finns det mycker spring i Sundbybergs tjejer. Dagens vinnare blev också mycket riktigt en SIK:are. Matilda Lindh var snabbast och hon vann före klubbkompisen Ronja Sthål som fick dela adraplatsen med Linnea Söderqvist, OK Ravinen.

Summerar vi helgen så kan vi konstatera att det kommer att "rinna mycket vatten under broarna" innan slutsegrarna i årets UP är korade. Dock ser det ut som om Simon Imark kommer att bli svårslagen i H16. Liksom namnen Hector från Snättringe har 16-årige TSK-Simon redan smakat på att vinna Sliva League bland juniorerna i H18, det ni!

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter