Svensk Orientering logotyp
27.09.2019

Tredje världscuprundan i Schweiziska Laufen, tre stockholmare på startlinjen

Orientering
Vad passar bättre än att springa fort när orienteringssportens världscup stannar till i Schweiziska orten Laufen. Medeldistans och två sprintar står på programmet för tre stockholmare som är med i svenska laget.

Till skillnad från ungdomarna har Anna Bachman, IFK Lidingö, fått ledigt från arrangörsskapet av Lidingöloppet och är därmed Stockholms damrepresentant i svenska laget. Anna har en stark säsong bakom sig, fanns bland annat med i laget på VM i Norska Sarpsborg i augusti. Vi får se om sprint kommer passa, medeldistans gör det absolut.

Simon Imark, Tullinge SK och Gustav Bergman, Ravinen är de andra två stockholmarna i svenska laget. Gustav ligger i världscupens ledarspår, men har dubble världsmästaren Olav Lundanes och ett knippe hemmalöpare i bakhasorna. Allroundkunnige Gustav lär sälja sig dyrt och han vill nog prestera bra så att han kan skippa finalresan till Kina.
Simon Imark som numer studerar i Göteborg har även han en bra säsong bakom sig och förhoppningsfullt även framför sig. Att som förstaårssenior slå sig in i svenska laget är bara det en prestation. Fredag 27 september genomförs medeldisttansen som kan följas live via IOF:s hemsida.

Vi säger, lycka till!

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter