Svensk Orientering logotyp
30.08.2018

Ungdomsseriens höstomgång startade på onsdagskvällen

Orientering
Onsdagkväll i slutet av augusti, innebär bland annat Regionfinal i Ungdomsserien. Eftersom det varit en ökande trend gällande antal deltagare de sista åren, delades klubbarna upp i tre olika regioner denna gång.

Norrklubbarna tävlade på Kärsön, sydostklubbarna i Hökarängsskogen och sydvästklubbarna i trakterna av Torvalla i Haninge.
Antalet anmälda på de tre arrangemangen var ungefär som förra året., kanske några färre, ändå närmare 1000 ungdomar . Järfälla OK som toppar U-serien hade flest, Tullinge därefter. Intressant är att Väsby OK verkar på uppgång. I anmälningslistan var de till och med fler än Attunda OK.

Hur gick det då?
När vi sammanställer resultaten från de olika kretsarna, kan vi konstatera att Järfälla fortsätter att tugga på. De hade åter mest poäng och drygar därmed ut försprånget till Tullinge SK som var tvåa för kvällen. Trea ligger Snättringe SK, fyra Ravinen med OK Södertörn och Tumba-Mälarhöjden hack i häl. Känslan är nu ändå att de tre i ledningen har skaffat sig ett bra läge att bli topp tre även efter finalen och JOK ligger i vinnarspåret.
Aktuell ställning efter regiontävlingarna (uppdaterad 4/9)

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter