Svensk Orientering logotyp
03.09.2018

USM 2018 till handlingarna

Orientering
Stockholms OF tackar alla deltagare och ledare för entusiasm, stort engagemang och fina prestationer i stort som smått vid USM i Luleå.

Efter tre vackra dagar i Norrbotten befäster vi vår ställning som mest tongivande distrikt. Positivitet fortsätter att vara ledordet när vi hörs och syns mest. men så är vi också flest.

Fredagens sprint var något klurigare än väntat då förmågan att växla tempo avgjorde. Trixiga banor inbjöd till att läsa till fel kontroll, vilket fällde en och annan förhandsfavorit. Lördagens långdistans satte återigen igång diskussionerna om svårighetsnivån på USM som av ett enigt ungdomsledarmöte bedömdes som fullsvår. Många gjorde stora misstag och differenserna blev stora. Men vår trupp kämpade väl och de flesta klarade sig runt de fysiskt tuffa banorna med äran i behåll.

Söndagens distriktsstafett var något mindre tung och svår och blev en succé för Stockholm som lyckades vinna i år igen. Tre lag bland de nio första och 14 av 16 lag i mål är ett fantastiskt facit och visar att klubbarna är på rätt väg i sin orienteringsutbildning. Efter lång tågresa och intensivt program med massor av trevligt umgänge kan vi nu lägga USM 2018 till handlingarna som ännu en solskenshistoria.

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter