Världscup och UP
29.04.2016

Världscup och UP

Orientering
Så är det dags för viktiga tävlingar igen! Landslaget är i Polen, medan stockholmsungdomarna har UP-tävling vid Åva Gård, i Haninge.

Efter förra helgens knepiga och utmanande terräng i Göteborg, får nu landslagslöparna det lite snällare för kroppen. Programmet på WC innehåller nämligen sprint, medeldistans och sprintstafett. Visserligen kan det vara kuperat i Polen, även sandigt, men inte lika brötigt som i Göteborgstrakten. Stockholms ungdomar får å sin sida känna på riktiga berghällar i kanten av Tyresta Nationalpark. Får StOF-kansliet bestämma, då ska orienterarna välja berghällar före snår och sand.

Stockholm har som vanligt en kader löpare uttagna till världscupen och senare även till Europamästerskap. Helena Jansson, Ravinen, hade lite känning i ena foten i april, men är nu återställd, vilket utskåpningarna i Göteborg visade. Avstår sprint i Polen, men är den stora favoriten på medeldistansen.
Gustav Bergman får känna på kontinental medeldistans och sprint. Kanske inte det som passar honom som en handske, men vid Swedish League-tävlingarna i Brösarp, visade han på sverigebästa. Återstår att se om sverigebästa räcker för "södertörnsspecialisten!.
Anna Bachman, IFK Lidingö har gjort några riktigt bra medeldistanstävlingar i kontinental terräng, vi hoppas på det denna gång också, för på sprinten är det frågan om hon har kapaciteten. Karolin Olsson, Järlaexpressen, tror vi ska kunna ta en pallplats i sprint.
Saknas gör Olle Boström, Järla och Fredrik Backkman, IFK Lidingö, som laddar på hemmaplan inför VM och EM.
Mer om WC ifall du är nödgad.

Hur är läget i UP då?
Jo efter förra veckans tävlingar i Västerhaninge har det börjat utkristalisera sig favoriter till fullpoängare, det vill säga 250 poäng. Ska Kajsa Bogren ta sin tredje seger i D14, eller är klubbkompisen från Sundbyberg, Mathila Lindh, på hugget. Kan Sofie Ivers, Attunda eller Nina Persson, Haninge sätta krokben? Är det någon som kan någon stoppa H14-grabben Fredrik Glännefors, Söders-Tyresö, från att ta sin tredje seger? Är Elias Tidevall, Skogsluffarnas hopp, i fortsatt bra H16-form? Eller kommer Ruben Bryngelsson, Tullinge SK, gå snabbt och spik? Tilde Backlund, OK Södertörn, är väl oslagbar i D16?   Ja, spekulera kan man göra, men på lördag eftermiddag vet vi hur UP-poängen fördelats. Läs mer här.

Ruben Bryngelsson
Ruben Bryngelsson är en tuff nöt att knäcka, viker aldrig ner sig!

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter