Svensk Orientering logotyp
20.05.2015

Världscup, U-serie, sprinter och läger

Orientering
I Östra Svealand är det nu så kallat vårstopp, ett stopp för tävlingar i skogsmiljö, för djurens skull. Men det hindrar inte att aktiviteterna är i full gång ändå.

Hur går det ihop?
Jo, mindre föreningsinterna aktiviteter, eller mindre ungdomsarrangemang i tätortsnära områden samt sprinttävlingar i stadsmiljö kan vi genomföra om vi tar extra hänsyn till djurens barnkammare. Ett tillstånd från markägarna är en förutsättning i de senare fallen.

Vad har vi då på gång?
Jo, första etappen av Stockholm City Cup körs på onsdagen, Centrum Teamsprint på fredagen, sista anmälan till StOF:s sommarläger i Lida är på fredag.
Nästa torsdag har vi andra deltävlingen i Ungdomsserien. Stockholmseliten drar norrut, till Umeå för att försöka vinna storkovan på Swedish League. Emma Klingenberg, Järla, Gustav Bergman, Ravinen, Emil Granqvist, Ravinen är alla i spets just nu. Simon Imark, Amanda Berggren, båda Tullinge, Jens Rönnols, Täby och Emma Bjessmo, Lidingö har alla stora möjligheter att nå ända fram i juniorklasserna.
För senioreliten ska dessutom formen spetsas till inför kommande världscup i Bohuslän och Halden, där Stockholm har sju aktiva i den stora landslagstruppen. Anna Bachman, Helena Karlsson, Karolin Ohlsson, Gustav Bergman, Filip Dahlgren, Fredrik Johansson, Olle Boström ska försvara de stockholmska färgerna.

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter