Världsklass när MILA Stockholm By Night avgjordes på onsdagskvällen
14.12.2017

Världsklass när MILA Stockholm By Night avgjordes på onsdagskvällen

Orientering
Andra etappen av MILA Stockholm By Night är genomförd. Ingen Lucia syntes till i vinternatten, däremot många av regionens världsstjärnor.

MSBN kom till som en sparringträning för distriktets elitaktiva i början av 1990-talet. Åren har gått och arrangemanget har sakta vuxit och utvecklats. Idag deltar även ungdomar och veteraner, som därmed får glänsa och suga i sig lite elitens energi och glans.

När andra etappen av säsongens nattserie avgjordes i Ågestaskogen på onsdagskvällen, var det tätt med världslöpare på startlinjen. 10MILA-planerande IFK Enskede arrangerade förtjänstfullt och det blev en minnesrik kväll för de flesta, trots snö. Snön gjorde å andra sidan en tuffa skogen lite ljusare och enklare, det blev aldrig riktgt kolsvart.

Hur gick det då?

Helena Bergman, Ravinen vann damklassen i kamp med Emma Bjessmo, Lidingö som gjorde en liten fadäs på sträckan från sista till mål. För ovanlighetens skull var det fri orientering till målstämplingen och detta missade Emma. Helena klarade den utmaningen och även Susen Lösch från Ärla smet förbi. Emma lär ta revanch på nästa etapp. 

Gustav Bergman viker inte ner sig i första taget. Ravinenlöpare fajtades hårt med i första hand Ruslan Glebov, kamraten från Ravinen. Det blev dubbelt Ravinen med Gustav som etta. Tullingeesset Simon Imark blev trea dryga minuten efter Nackalöparna, kul med en stjärngosse och junior som tar upp kampen.

Amanda Granqvist, Ravinen utvecklas hela tiden. 14-åringen vann Pöbelinaklassen i sekundstrid före nattesset Matilda Lindh, Sundbyberg och Ameli Rajen, Lidingö. Kul med fem riktigt unga tjejer i topp, Ella Broquist, Lidingö och förra etappens vinnare Vera Rolfsson, Skarpnäck, var även de med i draget sekunderna från seger.

I klassen för dom om inte vill, eller vågar, mäta sig med Gustav Bergman, vann Simon Boman, Rånäs OK före Albin Andersson, Ravinen och SOFT-:s idrottschef Tomas Stenström, OK Linné. Dags för herrbana?

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter