Svensk Orientering logotyp
10.03.2022

Vi vann Mareld Stockholm By Night

Orientering
Finalen i StOF:s nattcup, Mareld Stockholm By Night blev precis så rafflande som förväntat i den fina men något diffusa Hanstaterrängen.

Attunda OK med Karl Enges, Sofia Ivers och Daniel Roos i spetsen, ska ha all heder för ett väl genomförd final. Snabbt, men lurigt och i huvudsak snöfria marker. Glädjande var att närmare 190 deltagare kom till start, vilket var fler än vad det varit på finalerna på senare år.

StOF:s elitmiljöverksamhet som är initiativtagare till nattcupen, genomförde i samverkan med nya sponsorn Mareld Pro Lightning, ett nytt upplägg med nya klasser, Vega, Orion och Nova. Vega har längst banor, Nova kortast, Orion mittemellan. Knepigt är att det är klasserna Nova som samlar mest deltagare, trots att det är mot elitverksamheten och behovet av lite längre nattbanor arrangemanget vänder sig i första hand. Oroväckande om Stockholm ska kunna konkurrera på kommande Natt-SM, 10MILA eller Jukola kan tyckas. Vi ska kanske inte dra för stora växlar. Det är första året med nya klasser och två säsonger med störande Coronasmitta.

Finalen genomfördes annars som traditionen bjuder med jaktstart, där de som presterat bäst på de fyra deltävlingarna så välförjänt startade först. Nu är detta ingen garanti för att man kommer först i mål. I bland annat klassen Vega herrar kunde unge Niklas Carlsson (numer OK Ravinen) dra längsta stråt, eller ska vi säga kortaste vägvalet och därmed defilera in mål som segrare. Tvåa blev klubbkamraten Ruslan Glebov, trea Mattias Kallhauge, Snättringe SK. 

Damernas Vegaklass var betydligt tunnare deltagarmässigt än herrarnas dito. Dock var det rysk, tysk och portugisisk landslagserfarenhet topp tre. Vann klart gjorde Veronika Kalinina, IFK Lidingö före Susen Lösch, Ärla IF och Filippa Rodrigues, Järla.

Här de övriga fyra vinnarna i respektive klasser:
Orion damer, Moa Kjellstrand, Centrum OK
Orion herrar, Göran Thimberg, Söders-Tyresö
Nova damer, Alice Hellberg, Sundbybergs IK
Nova herrar, Tomas Albinsson, OK Österåker

StOF vill uppmärksamma de ihärdigaste juniorerna och ungdomarna lite extra.
Isak Gelius, Snättringe SK får ett extra omnämnande för sin fjärdeplats i klassen Vega herrar. Annick Meister, OK Södertörn blev bästa damjunior i klassen Orion damer, en ruggdunk till dig! Olle Thimberg, Söders-Tyresö får likaledes en extra ryggdunk för sin femteplats i klass Orion herrar. Alice Hellberg, Sundbybergs IK som vann klass Nova damer och Ture Johansson, Skogsluffarnas OK som blev femma i Nova herrar får extra tumme upp för att de höll ihop det så bra.

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter