Svensk Orientering logotyp
03.11.2021

Vintertid och start på en ny nattsäsong och grundträningsperiod

Orientering
OK Österåker och Waxholms OK är precis i färd att finputsa detaljerna inför Natt-SM i Åkersberga fredag den 5 november. En dags vila och sedan väntar det uppskjutna SM-ultralånga för juniorerna och Höstlunken för resten.

För så är det, äntligen får Österåker och Waxholm genomföra det två gånger uppskjutna Natt-SM:et. Det märks att det är i sluttampen av coronasäsongen 2021, betydligt färre deltagare än än åren innan coronan slog till. Juniorerklasserna ser dock ut att vara rätt uthålliga, för där är suget at vinna medaljer rätt OK vad det verkar av startlistan att döma.

 Passa nu på och ta Roslagsbanan till Åkersberga och heja fram stockholmseliten och upplev riktig elitidrott. Det är våra stockholmslöpare värda.

Snättringe har tagit på sig att slutföra SM-säsongen 2021 med att bjuda till SM i ultralång distans för juniorer. På söndag är detsamling i Björnkulla, Flemingsberg. Det blir terräng och banor som inbjuder till vägvalsbedömning snarare än raktpålöpning. Även här kan vi med fördel ta oss med tåg, men nu till Fleminsgberg, för att sedan ta de raska stegen till arenan vid Björnkulla. Där får man troligen en skymt av högoktanig, men sliten juniorlöpning. Föresten, Höstlunken genomförs ju på samma ställe, så nu är grundträningssäsongen igång.

Heja på Stockholm!

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter