Svensk Orientering logotyp
06.08.2018

VM-guld till Karolin Ohlsson, Järla, Stockholm och Sverige

Orientering
Sverige hade en riktigt bra dag i Lettlands huvudstad Riga på söndagen. VM-guld på Sprintstafett

Sverige lyfte sig ordentligt från den individuella sprinten som avgjordes dagen före. Ja, silver till Tove Alexandersson är ju kanon och Karolins sjätteplats, det vill säga podieplats, är det bästa hon gjort på VM. Men Tove och killarna var klart besvikna på sina prestationer och det fanns revanch att utkräva.

Via en smart laguttagning, där Tove Alexandersson var startman, ledde Sverige från start till mål. Med Karolin på sista har Sverige en avslutare som sätter skräck i de flesta. Nu var det nog tur att Tove, Emil Svensk och Jonas Leandersson, som sprang innan Karro, gjorde så pass bra lopp, för Danmark hade Maja Alm på sista och hon plockade närmare minuten på Karro.  Hur som helst så kunde Sverige defilera i mål som vinnare för andra gången på VM. Schweiz blev två och Danmark trea. Karolin kan därmed titulera sig världsmästare, fantastiskt!

På tisdag går även Helena Bergman och Gustav Bergman in i leken. Tillsammans med Karolin ska de försvara Stockholms färger på medeldistansen, som inte inleds med en kvaltävling.

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter