Svensk Orientering logotyp
29.09.2014

Ytterligare ett SM-guld till Simon

Orientering
När den intensiva SM-helgen i Uppland, medeldistans och stafett, avgjordes hade Simon Hector ytterligare ett SM-guld med sig i bagen hem. Gustav Bergman, utklassade alla i H21-klassen.

När SM-tävlingarna i Uppland flyttade väster ut, mot gränsen till Västmanland och Gästrikland, hade Stockholm förhoppningar om ytterligare SM-guld. Så blev det också. Vi kan verkligen lita på Snättringe SK:s Simon Hector som i klassen H18, vann sitt fjärde SM-guld för året. Nästkommande helg avgörs SM i Ultralång distans och då har Simon chansen att ta ytterligare ett guld.

Det var nu inte bara Simon som glänste. Gustav Bergman, OK Ravinen hade ryggproblem på SM-lången, men denna dag var han outstanding, SM-guld med över två minuter. Det var Gustavs första SM-guld på medeldistans i seniorsammanhang och det firade han alltså med att utskåpa alla konkurenter. Gustav menade att loppet räckt långt även i ett internationellt sammanhang.

IFK Lidingö hade en bra helg. Förra veckan var det framförallt herrarna som visade framfötterna, nu var det damerna. Helena Karlsson , Annika Gustavsson och Anna Backman blev tvåa, trea och fyra. Det var bara omöjliga Tove Alexandersson, Stora Tuna som var snabbare. Filip Dahlgren följde upp sin femteplats på långdistansen med en tiondeplats.

Moa Leijon-Lind från Haninge SOK fortsätter att leverera denna höst och kom på en fin tredjeplats efter suveräna Sara Hagström, Falköping. Emma Bjessmo, Bromma-Vällingby blev tia.

I H20 vann blekingelöparen Anton Johansson, Orion. Anton var lika överlägsen som Gustav Bergman och vann med två minuter före tvåan. Bästa stockholmare blev Assar Hellström, Ravinen, på fjärde plats, sju sekunder från brons. Jens Rönnols, Täby, Martin Hunhammar, Ravinen kom på sjätte och åttonde plats.

Täby OK har för vana att leverera SM-medaljer på USM och Junior-SM. Inget undantag denna SM-helg, då 16-åriga Hanna Hänström sprang in som stark trea i D18-klassen. Hanna visade att USM-medeljarna från föregående helg inte var slump.

Återstår då H18-klassen där alltså Simon Hector tog guld. Även här var det några 16-åringar som fajtades om medaljerna, så det finns gott . Näst bästa stockholmare blev Simon Imark, Tullinge på fjärde plats, men han blev slagen av två av dem han slog på USM helgen innan.

Resultaten

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter