Svensk Orientering logotyp
31.08.2018

Det blev en fräck fredag för Stockholms OF

Orientering
Fredagen den 31 augusti 2018 kommer att bli ihågkommer av Gustav Bergman, Gustav Wirén, Kajsa Bogren och Karolin Ohlsson

Någon kanske undrar varför, men för oss som hänger framför Liveorientering eller IOF:s livecenter så är saken klar. Det var då de ovan nämnda tog medaljer på Värlscupen i Norska Sarpsborg och USM-medaljer  norrbottens residensstad Luleå.

Gustav Bergman tog sin första Världscupseger och gäldjande nog på långdistans, som varit lite av en svensk problemdistans för herrarna. Att slå Olav Lundanes på hans hemmaplan måste kännas smutt. Ännu en gång visade Karlin Ohlsson att hon nu tagit steget upp i OL-världens finrum Trea på långdistans vid världscupen i Norge smakar gott inför nästa års VM i samma terrängtyp. Vann gjorde för övrigt världens bästa Tove Alexandersson, som därmed börjar nosa på totalsegern i cupen.

Gustav Wiren från Attunda OK vann H16-klassen på USM, vilket var en rejäl knall! Vem visste att han besatt sådana krafter. Verkligt kul med ännu en stockholmsungdom som visar övriga orienteringssverige att "Stockholm äger". Kajsa Bogren , Sundbybergs IK sprang in som tvåa i D16-klassen och tog därmed stockholms andra ädla medalj i Luleå.

Världscupen fortsatte som den startade. Karolin och Gustav var i allra högsta grad inblandade i toppstriderna i både jaktstarten och stafetten som ingick i tävlingshelgen utanför Halden. Jaktstarten var väldigt spännande, men väl löpbetonad. I herrarnas klass var det 7 löpare inom 2 sekunder, målfållans bredd räckte knappt till. Grabbarna fick kasta sig över varandra för att nå mållinjen. Wiliam Lind, Malungslöparen som är så bra, spurtade dock bäst och behövde inte flyga. Han var halvsekunden före Gustav. Karolin blev i sin tur tvåa, dryga tre minuter efter Tove Alexandersson som vann.

Världscupen avslutades med stafetter. Även här var Stockholms stjärnor i tätstrider. Lina Strand startade bäst, in i mål som etta på första. Karolin gick bra och i tät på andra sträckan, där Tove Alexandersson fortsatte att dra ifrån på tredje. Seger för Karolin alltså. Herrarna med Albin Ridefeldt, Gustav Bergman och William Lind ledde ända fram till 1 km från mål. Då dök Stafettvärldsmästare Magne Dähli upp som "gubben i lådan" och höll undan till mål med fem sekunder tillgodo. Andraplats för Sverige och Gustav alltså. Aammanfattningsvis kan vi då konstatera att Sverige och Stockholm hade en riktigt bra helg och det ser bra ut inför nästa års VM som går i samma trakter som WC denna gång. Dock såg det ut som om formtoppen kom lite för sent, i  vart fall om man ville vara bäst på VM-tävlingarna.

Lycka till!

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter