Svensk Orientering logotyp
23.05.2016

EM-silver till Gustav Bergman

Orientering
Kuperad sprint i parkmiljö passade Bagarmosspojken Gustav Bergman bra. Ledde tills det var ca 2 minuters löpning kvar, då visade Schweizaren Matthias Kyburz att uppväxt i alplandet var mer optimalt än dito i en söderförort.

Gustav inledde förmiddagen med att vinna kvalheat B klart. Det i kombination med att han var en av de snababste på sprintstafetten dagen före, var en fingervisning om att han var att räkna med när finalen avgjordes. De senaste mästerskapen i sprint har alla genomförts i platta stadsmiljöer, denna gång var det mer kuperat och en hel del löpning i öppen parkterräng och i trappor både uppför och utför. Vid Stockholm City Cup fyra dagar tidigare, intervjuades han och bekräftade att löpning i trappor var något han gillade och var bra på. EM-silvret var Gustavs andra individuella medalj vid ett mästerskap och för ses som ett bra kvitto på att han har lyft sin nivå sedan förra året.

För Stockholms andra landslagsrepresentant, Karolin Ohlsson gick det tyngre och långsammare, 15 sekunder efter redan efter 50 sekunder löpning uppför och fångad i en staketfälla efter halva loppet . En 20:e plats, 1,5 minuter efter segrande Jutith Wyder, Schweiz, blev det för Järlalöparen.

Idag måndag 23 maj kliver Lidingöduon  Anna Bachman och Fredrik Bakkman in i handlingarna i samband med kvalet på långdistansen. Gustav Bergman och Helena Jansson står över och laddar för medel och stafett. Vi ser fram mot de forstatta tävlingarna under EM-veckan.

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter