Svensk Orientering logotyp
27.09.2020

Emelie Holmström tog guld på lång-SM i MTBO

Orientering
I helgen genomfördes årets sista SM-tävling i Mountainbikeorienteringen. OK Kolmården arrangerade Långdistans och i damseniorklassen var det Stockholm som dominerade med Emelie Holmström som guldmedaljör.

Skogarna väster om Åby bjöd på mycket singeltrack, ofta ganska tekniska. Men det var något som passade damseniorerna från Stockholm. Allra bäst passade det Emelie Holmström, tävlandes för Kamrat och Idrottsföreningen-KIF, som körde hem en guldmedalj med betryggande material. ”Ett i princip perfekt lopp” sa Emelie som var nöjd med såväl gjorda vägval, orientering som den fysiska formen. ”Och så passar teknisk cykling mig väldigt bra”. Silvermedaljör blev Anna Tiderman från Haninge SOK som i stort var nöjd med sitt lopp men gjorde två mindre bra vägval och ett mindre misstag – så här fanns lite tid att hämta. Ett fint lopp gjorde också Nadia Larsson, Fredrikshofs IF, som blev femma knappa fem minuter efter Emelie.

Även herrseniorklassen bjöd på en Stockholmsmedalj då Sebastian Svärd, Haninge SOK, körde hem ett brons efter Marcus Jansson och Viktor Larsson som dominerade i toppen.

Övriga stockholmsmedaljer på Ungdoms-SM och Veteran-SM

H 16. Björn Renner, Haninge SOK, bronsmedaljör

D 50. Nina Herne, OK Ravinen, bronsmedaljör

H 50. Ronnie Pettersson, Haninge SOK, guldmedaljör

H 60. Pär Westblad, OK Ravinen, guldmedaljör

H 60. Per Backlund, OK Södertörn, silvermedaljör

Alla resultat på eventor hittar du här.

 

 

 

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter