Kontroll

Bild: Lasse Forsberg

16.06.2023

Intensiv sommar för Stockholms elitgäng

Orientering
Stockholms elitlöpare har haft en intensiv vår med många viktiga tävlingar. Sex Swedish League tävlingar och SM-sprint är genomförda, även 10MILA, alla med goda resultat för Stockholm. Nu kan man tro att det blir lite lugnare, men så är inte fallet.
Sverige har ambitionen att vara bäst i klassen på den internationella orienteringsscenen. Målsättningen är inte lätt, men i Stockholm finns det aktiva som är beredda att göra jobbet.

Svenska Orienteringsförbundet har valt ut både seniorer och juniorer till kommande VM. Tyvärr är antalet platser begränsat, så vissa blir ordinarie och andra finns på väntelistan. Från Stockholm är 4 juniorer och en reserv är utvalda att få representera Sverige på JVM i Rumänien 3-8 juli. Freja Hjerne, TMOK, Albin Warvelin och Marcus Stenebo, Attunda samt Hannes Mogensen, Ravinen är ordinarie, Amanda Granqvist, Ravinen är en fullgod ersättare om någon skulle falla ifrån. Läs mer om JVM här. 

Det är även VM för seniorlandslaget, då är det Schweiz som står som värd med tunga uppförsbackar och snabba nedförs dito. Gustav Bergman, Ravinen, Simon Imark, Tullinge är ordinarie, Simon Hector, Snättringe och Karolin Olsson, Järla är reserver. VM genomförs 12-16 juli när många av oss är lediga och ute på sommartävlingar. Finns alltså goda förutsättningar att ha tid att kolla in GPS-spår och snygga vyer från SVT:s VM-sändningar. Läs mer om VM här.

Bildtext: Gustav Bergman är en av Sveriges säkraste herrorienterare. Uttagen till VM, leder Swedish League efter 6 deltävlingar.

RELATERADE NYHETER

U Serie Logga A M Skärm Grön
Smärre uppdateringar av anvisningarna till Ungdomsserien
Veronica Kalinina Lidingö på natt-SM 12 april 2024
Kalinina och Hector i topp på natt-SM
Karro 2
Stockholms elitpriser
Fler nyheter