Svensk Orientering logotyp
31.08.2017

Kartritningskurser i Stockholm 2017-2018

Orientering
I Stockholms OF:s utbildningsprogram finns nu två olika kartritningskurser för vintern och våren 2017-2018.

Stockholm satsar nu brett på att föryngra kartritarskrået med friskt blod. Därför blir det två kartritningskurser i vinter och vår:

Skolgårdskartan

Efterfrågan på skolgårdskartor är stort liksom behovet av nya unga kartritningsintresserade med rätt kunskaper. Vi vänder oss här främst till något yngre deltagare men vem som helst med karterfarenhet är ändå välkommen. Bertil Lundkvist håller i en kurs med fokus på grundmaterial och arbetet vid datorn. Boka in lördagen den 9 december och lördagen den 17 februari.

Skogskartan

Att rita en karta över ett stort område i skogen som ska kunna rymma en långdistanstävling är ett stort projekt. Vid tre tillfällen kommer du att kunna lära dig hur det går till; från beställning av grundmaterial, bearbetning i kartritningsprogram samt fältarbete och färdigställande av nytt kartprojekt. Ciceroner i denna spännande värld blir Nils-Göran Olsson, Njurunda och Anders Wisén, Snättringe. Boka in söndagen den 14 januari, lördagen den 10 februari och lördagen den 19 maj för att lära dig kartritningens ädla konst!

Mer info kommer under fliken Utbildning och på Facebook/Twitter under hösten.

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter