Svensk Orientering logotyp
20.09.2015

Kungligt SM-avslut vid Kungstorps gård

Orientering
Så är SM-tävlingarna 2015 avslutade. Stockholm har stått värd för fyra av sex tävlingar och som part i målet tycker vi att det blev lyckat och att värdiga medaljörer korades. Stockholms Orienteringsförbund vill tacka deltagare och arrangörer för väl genomfört arbete och hälsar alla orienteringsentusiaster välkommen tillbaka inom kort, 25manna laddar för fullt. foto Hans Sundqvist

Sista SM-tävlingen var stafetten.Stockholm hoppades på många bra prestationer som förhoppningsvis skulle resultera i medaljer. Så här gick det.

D20 var den enda klass där Stockholm missade medalj. Men misströsta icke, för Tullinge SK blev 6:a efter bra jobb av Magdalena vande Voorde, Frida Junegard och Amanda Berggren. Vi håller tyst med att Falköpings AIK vann med dryga nio minuter och att Tullinge var ytterligare fyra minuter efter.

Om Västgötatjejerna var överlägsna var det desto mer tajt och spännande i H20-klassen. Genom hela sista sträckan var det en kamp om positionerna och ner för sluttningen mot sista kontrollen som låg ute på målgärdet, kom Simon Imark,Tullinge, Albin Axelsson från IKHP och Emil Granqvist, Ravinen i en klunga som siamesiska trillingar. I tumultet som uppstod hamnade Simon taskigt in i granskogen medan Granqvist fick turbulens. Axelsson var som en virvel från småländska höglandet och kunde avgöra med en rackarspurt. Axel Granqvist, Martin Hunhammar, Niklas Sundqvist, Viktor Imark kompletetrade Emil och Simon. Två stockholmslag bland de tre, får vi vara stolta över.

Så var det dags för D21. Fina starter av Järla och Lidingö, men OK Linné hade häng. De här lagen turades om att vara i täten och det blev en rafflande avslutning. Vid passagen vid målet och ca 2,5 km kvar var Järla och Linné tillsammans, med Lidingö minuten efter. Annika Billstam och Elin Hemmyr Skantze hade haft samma gaffling, men efter varvningen hade de olika kontroller till en början. Här gick Elin i fällan. En miss på någon minut och segerchansen var borta. Lidingö gick förbi Järla, men blev ikapphunnen igen. Åt OK Linné var inget att göra,, så det fick bli en spurtuppgörelse där Anna Bachman och Lidingö drog längsta strået. Järla lag 2 och Tullinge SK sprang jättebra med en femte och åttondeplats som slutresultat.
I Lidingös lag sprang även Helena Karlsson och Annica Gustafsson och i Järlas lag, Ingegerd Myhre  och Elsa Jansson.

H21 avslutade och knöt ihop SM-säcken vid Kungstops gård. Inte heller här lyckades Stockholm ta hem en guldmedalj, men det var nära för både Ravinen och Lidingö. De två hade lite olika utvecklinsfaser. Ravinen startade trevande vilket inte Lidingö gjorde. Men när Lidingös slutman, Filip Dahlgren, gjorde misstag och tappade sin ledning fick Ravinen via kanonlopp av Ruslan Glebov och Gustav Bergman tätkänning halvvägs in på sista sträckan. Men idag var det Göteborg-Majorna med Johan Runesson som var urstark medan både Wiliam Lind, Malung och Gustav hade lite sämre drag i benen. Välförtjänt seger för GMOK, silver till Malung och brons till Ravinen. "Stackars" Lidingö kämpade sig ändå in som sexa. Även Järla hade bra känning, men lite hipp och happ i orienteringen. Men att bli åtta i denna mördande konkurens är mycket bra.

Vill ni läsa mer om SM, gör ni det i kommande StOF-nytt eller Skogssport.

Resultaten i stafetten

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter