Svensk Orientering logotyp
04.05.2019

Lyckat för Järla och Ravinen när Swedish Leaguehelgen startade med sprint i Nacka

Orientering
Finalhelgen i Swedish League startade på fredagen med sprint i Nacka i östra Stockholm. Lite av succé för Järla och Ravinen som fick visa upp sig på hemmaplan.

Sprintbanorna som strängats av Snättringes talang Simon Hector, var kluriga. Nästan lite väl trixiga tyckte många under loppet, då de skulle byta nivåer på sträckorna i Fisksätras komplexa miljonprogramsområde. Några som ändå trivdes  med banorna var Stockholms stora stjärnor i grenen, Karolin Olsson från arrangörsklubben Järla IF och Gustav Bergman från grannklubben OK Ravinen. Karolin vann överlägset före Lilja Forsgren, Tisaren och Lina Strand, Göteborg-Majorna. Det var Karros första seger i Swedish League för denna säsong och ett bevis på att hon nu är på gång efter lite skadekänning i vinter och vår.
Efter två raka segrar i SL fick Gustav se sig slagen med 1 sekund av VM-löparen på sprint, Martin Regborn, Hagaby GoIF. Trea kom Emil Svenska, Stora Tuna, VM-löpare i sprint även han.
I juniorklasserna hade Stockholm framgångar i framförallt H20-klassen. Ravinenduon Erik Herne och Axel Granqvist kom in på placeringarna 2 och 3 sju respektive 9 sekunder från seger och Kristoffer Tengrot, Sundbyberg och Oskar Edvardsson, Järfälla tog sig in som 6:a och 7:a efter fina lopp. Stockholm hade ytterligare ett antal topp 10-placeringar som kan granskas i resultatlistan.

På lördagen är det medeldistans i terrängen där Ryssland stoppades 1719 efter att ha härjat kusterna i Sverige. Idag är dock ryska orienterare mer än välkomna, men det är troligt att världslöpare som Leonid Novikov och Tatyana Ryabkina kommer får se sig besegrade av svenska världsstjärnor, inte minst våra stockholmare.
Swedish League går på söndagen vidare med jaktstartsfinal i Grödinge där Tullinge SK lovar tuffa men ärliga långdistansbanor. Ska vi tippa att det blir minst tre stockholmslöpare som står överst på prispallen när årets upplaga av Swedish League stänger säsongen? Det vore en fin 100-årspresent till Stockholm, "OL-världens Mecka".

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter