Svensk Orientering logotyp
04.08.2015

Medalj för Olle vid VM i Skottland

Orientering
När medeldistansen avgjordes vid VM i Skottland, blev det svensk succé. Regerande mästaren Annika Billstam tog sitt andra raka guld på distansen, Emma Johansson och Olle Boström blev båda bronsmedaljörer.

För att vara en medeldistans var banorna och terrängen riktigt fysiskt utmanande. Annika Billstams och Olle Boströms laddning med O-Ringen i Borås verkar varit rätt medicin. För båda var riktigt starka på slutet av banan. En tredjeplats för Olle , knappa 15 sekunder från guldet är inget annat än succé. Stockholms andra deltagare, Helena Jansson och Gustav Bergman, hade inte farten för dagen. En 8:e plats för Helena är jättebra, men troligen sämre än hon hoppats. 17:e plats för Gustav är inget han kommer att skryta med framöver.
Trevligt att SVT sänder orientering på TV. Synd bara att man har tilldelat Rickard Ekman uppdraget att kommentera. Hans tråkiga attityd och snack om folk som inte står på startlinjen känns som ett riktigt "nerköp" för orienteringssporten. Var är Jakob Hård, Gärderud och inte minst Mats Troeng?

RELATERADE NYHETER

U Serie Logga A M Skärm Grön
Smärre uppdateringar av anvisningarna till Ungdomsserien
Veronica Kalinina Lidingö på natt-SM 12 april 2024
Kalinina och Hector i topp på natt-SM
Karro 2
Stockholms elitpriser
Fler nyheter