Svensk Orientering logotyp
27.07.2014

Medaljer till juniorer på JVM

Orientering
Junior-VM har under veckan avgjorts i Borovets i Bulgarien. Stockholm har varit representerade av Ravinenduon Assar Hellström och Emil Granqvist samt Snättringes Simon Hector.

Tävlingarna inleddes med en sprint som sprangs mestadels i hällregn. Bäst gick det för Assar Hellström som sprang på en 8:e plats. Simon var 21:a och Emil 69:a.
SOFT:s nyhet 

På långdistansen kom sen den riktiga fullträffen. Assar Hellström tog en imponerande, och kanske lite överraskande silvermedalj på den tuffa banan. Assar hade en ledning på en knapp minut vid varvningen men gjorde något mindre misstag på den avslutande delen vilket gjorde att landslagskompisen Anton Johansson kunde smita förbi och ta guldet. Simon kom på 14:e plats och Emil 29:a efter att bägge två gjort lopp med lite för mycket misstag.
SOFT:s nyhet

Medeldistansen avgjordes teknisk och detaljerad terräng där kvaltävlingar tog ut vilka som fick springa i finalen. Assar gjorde en del misstag och kvalificerade sig därmed inte till finalen.
Simon och Emil fick efter bra kvallopp starta sent i finalen. Väl i finalen missade båda enligt egen utsago lite för mycket och placerade sig på 20:e respektive 40:e plats.
SOFT:s nyhet

På söndagens stafett startade Assar i förstalaget och sprang ett stabilt lopp och växlade över till Simon, dryga minuten efter täten. Simon övertygade på andrasträckan och skickade ut OK Orions Anton Johansson i ledningen på sistasträckan. En ledning han höll hela vägen in i mål vilket betydde guld för det svenska laget!
Emil sprang sista sträckan i herrarnas andralag.

Alla kartor

Alla resultat 

Sverige har under mästerskapet tagit fem guld, två silver och två brons vilket visar att återväxten är god. Nästa år avgörs JVM i Rauland i Norge. Även då hoppas vi att Stockholm har representation på plats!

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter