Svensk Orientering logotyp
27.09.2016

Nya SM-framgångar i Blekinge

Orientering
Under helgen avgjordes årets sista SM-tävlingar när man gjorde upp om medaljerna i Medel-SM och Stafett-SM i östra Blekinge.

På fredagen och lördagen avgjordes medeldistansen med kval och final norr om Karlskrona precis på gränsen mot Småland i ganska tuff terräng. 
I H20 vann återigen Simon Hector, Snättringe SK i överlägsen stil. Det var för övrigt Simons fjärde raka SM-guld på distansen och tolfte totalt som junior.
I H21-klassen var det väldigt tight i toppen. Vann gjorde tillslut OK Linnes Albin Ridefelt med OK Ravinens Gustav Bergman bara sju sekunder bakom.

I D21 var det dubbelt Stockholm på pallen med Helena Jansson, OK Ravinen som tvåa och Karolin Ohlsson, Järla som trea efter segrande Tove Alexandersson. För Karolin var det hennes första individuella SM-medalj.
Även i H18 var det en medaljdebutant på pallen genom Tullinges Victor Imark som slog till med ett silver i den mycket hårda klassen.

Resultat medeldistans-SM
 
Stafetten avgjordes på Torhamnslandet i Sveriges sydöstligaste hörn i en bitvis extremt flack terräng, något många lag fick erfara.
I H21 blev det stora Stockholmsframgångar med Ravinen som segrare efter att Gustav Bergman spurtat ner Göteborg-Majorna på slutsträckan. Inledningen sprangs av Kalle Bergman och Ruslan Glebov. Bronset togs av IFK Lidingö genom Öystein Kvaal Österbö, Mårten Boström och Fredrik Johansson. 
Även i D21 tog Lidingö medalj då man blev tvåa efter Göteborg-Majorna som vann spurten om guldet. I laget sprang Emma Bjessmo, Helena Karlsson och Anna Bachman. 

I H20 var Tullinge länge med och slogs om medaljerna men slutade till slut på fjärdeplats.

Resultat Stafett-SM

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter