Svensk Orientering logotyp
13.03.2019

Nyss avgjordes Mila Stockholm By Night

Orientering
Andra onsdagen i mars är det av tradition avslutning i StOF:s nattcup Mila Stockholm By Night. Spänningen var olidlig

Tiden går fort när man har kul. Det är redan finadags för Mila SBN. Säsongen har bjudit på en blandning av snöfria marker och snöglopp och en avslutning i tuff terräng. IFK Lidingö strängade elitmässiga banor i Törnskogen, som höll vad det lovade, den var taggig, fin och hård.

Knepigt är det, men finalen har av tradition samlat minst deltagare varje år, så även nu. Ändå var det närmare 170 anmälda med något bortfall, kanske på grund av snöfallet som drog förbi under dagen. Vid start var snön i princip borta och kvällen var ganska behaglig, om man var publik i vart fall.

Hur gick det?
Susen Lösch, Ärla, höll undan för snabba Sara Sjökvist, Järla, medan Irina Nyberg, Alfta-Ösa, kom trea. Simon Hector och Jens Rönnols, Järla, hade en tät fajt där Snättringelöpare kunde sputra in i mål knappa minuten före Jens. Trea blev Hector Haines från arrangerande Lidingö.

Snättringe verkar för övrigt gå mot en ny storhetstid. Klubben var topp 3 på 10MILA 1970 men har haft några lite magrare år sedan dess. Nu har det vuxit upp ett stort ungt killgäng som inom 3-4 år mycket väl kan ha utvecklats till kapabla topp 10-löpare på klassikern. Det var nämligen Mattias Kallhuge, SSK som vann Pöbelklassen före klubbkompisen David Hector och med Isak Gelius bara lite efter i mål som trea. Med Simon Hector och ytterligare stronga löpare som inte deltog denna kväll finns det hopp.

Pöbelinaklassen vanns av Elin Sundqvist, Tullinge SK. Karolina Berg Papasikas från Skarpnäck kom tvåa och Lisa Thunell, Lidingö kom trea.

Info om finalen

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter