SM-sprinthelg i Jönköping, bra jobbat av stockholmsklubbarna
04.06.2018

SM-sprinthelg i Jönköping, bra jobbat av stockholmsklubbarna

Orientering
SM-helg 2-3 juni. Tändsticksstaden Jönköping, bjöd strålande och utmanande solstickor och värme. Medaljer till Stockholm återigen.

Individuella sprinten räknade vi med seger eller i vart fall medalj till Järlaexpressen Karolin Ohlsson. Hennes vår har varit magisk och det är idag inte många som matchar henne fysiskt. Men nu handlar OL inte bara om fysik, Fysikaliska lagen säger att orientering kräver koncentration och fokusering också. Nu vet vi inte vad som felade för Karro, men troligen var det en miss på en sådan där baklöpningssträcka (sträcka med avstängda passager) som satte en del griller i huvud och kropp. Bortskämda som vi är säger vi att hon "bara" kom fyra och var bästa stockholmstjej i D21-klassen. Vann gjorde världens bästa idrottskvinna, Tove Alexandersson. Man undrar förresten vad som ska krävas för att Tove ska få vara med och ta del av Viktoriastipendier, Bragdguld, eller Jerringspris? Hur många SM, VM, EM -guld ska hon behöva vinna innan media och jurys reagerar ordentligt?

Tillbaka till Jönköping och SM-sprintarna.
Stockholm hade många bra resultat och det är framförallt juniorerna vi får lita till. Nu blev det inga guldmedaljer, men silver blev det till Ella Sjöberg, Tullinge i D18, Emma Hagrot, Täby i D20 och Axel Granqvist, Ravinen i H20. Tullinge hade förresten en bra lördag, Förutom Ella hade TSK fyra H20-killar topp 8. Kul att se att det är fler än Simon Imark som har spring i benen.


Ella Sjöberg, Tullinge, (till vänster) har utvecklats mycket i vinter och under våren.
Tillhör numer toppen i D18 i Sverige.

En sammanfattning av den individuella SM-tävlingen är att Stockholm hade 3 stycken topp 10 i D21, tre topp 10 i H21, 5 topp 10 i H20, 2 topp i D20 och varsin topp 10 i D18 och H18.

Resultaten

Sprintstafetten som avgjordes på söndagen blev en repris från 2017. Stora Tuna OK vann före OK Ravinen och på tredje plats kom IFK Göteborg. För Ravinen var det tredje gången man är topp 3, seger 2016, tvåa 2017 och nu ytterligare en andraplats. Helena Bergman, Josefin Klintberg och Gustavbergman har varit med alla gångerna, nu fick även Ruslan Glebov vara med och ta en medalj eftersom han numer bor och jobbar i Sverige.
Fjolårstrean Järla blev sjua efter en lite trevande start och efter att Karolin Ohlsson plockat upp fem platser på sista sträckan. Tullinges ungdomliga lag blev 10:a och alltså tredje bästa Stockholmslag.

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter