Svensk Orientering logotyp
29.09.2014

SM-stafetten 2014, inga guld men många pallplatser

Orientering
När SM-stafetten avgjordes på söndagen utökade Stockholm medaljskörden, det blev dock inga guld men flera silver och brons.

IFK Lidingö var stora favoriter på både dam och herrsidan. Förväntningarna uppfylldes också även om ädlaste medaljerna gick till Dalarna i form av Domnarvets GOIF och Stora Tuna OK. Lidingös herrar kom tvåa och damerna trea. OK Ravinens H21-lag överraskade oss och sig själva med att knipa brons i den orienteringskrävande men öppna och flacka terrängen. Överlag var det väldigt tätt i seniorklasserna, det blir så i en sådan här terrängtyp. Det fick bland annat Järla erfara då de hade två lag med smak på ädla medeljer, men blev precis utan. Damerna kom dock fyra efter att ha varit med och slagits om guldet ända in i slutet och herrarnas andralag kom in i klungan tillsammans med Ravinen på en femteplats. Dryga minuten senare kom Lidingötvåan in som 9:a.

I juniorklasserna var det också flera stockholmslag som gjorde riktigt bra insatser. Ravinens H20-grabbar fick lite revanch från DM, då de blev snuvade på segern på grund av en liten arrangörsfadäs. DM-arrangören Sundbybergs IK var dock så bussiga att de gav pojkarna tröstpriser vilket gav vitaminer och inspiration. Nu blev nackaklubben tvåa halvannan minut efter OK Orion från Karlskrona. Attunda OK blev sexa och Snättringe nia.

Damjuniorerna gjorde även de många bra lopp men åt Falköpings AIK kunde man inte göra mycket. Bästa stockholmslag blev Tulilnge på en sjätteplats följt av Ravinens ungdomliga lag på en sjundeplats. 

Resultaten

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter