Svensk Orientering logotyp
26.09.2017

Succe för Simon vid sista SM-helgen som junior

Orientering
Årets sista individuella SM-tävling för Simon Hector, slutade i succé.

Någon kanske trodde att det var förra helgens SM-vinnare, Simon Imark, som vi syftade på i rubriken. men icke, den här gången var det Simon Hectors tur att fixa guld.
Det var alltså sista chansen för Snättinges duktiga gosse att ta hem en SM-medalj som junior. Man får imponeras av denna målmedvetenhet och eld för orientering. Om vi inte misstar oss så har Simon lyckats plocka SM-guld på medeldistans varje år som junior från 2013 då han vann första gången, då som H16-snubbe. Femte gången gillt alltså. Vi får gratulera Simon till de stora juniorframgångar han haft och önska lycka till kommande seniorsäsonger.

Axel Granqvist, Ravinen tog ytterligare en medalj via sin tredjeplats i H18-klassen. Den grabben har tagit ett bra kliv i utvecklingen under året.

Förutom Simon och Axel var det lite si och så med navigeringen på medeldistansens SM-final. Stockholm hade i och för sig flera bra resultat, flrera nya namn i A-finalerna. Men ädlare medaljer var det bara Simon och Axel som lyckades fixa, vi är också lite bortskämda. Helena Bergman, Ravinen fyra i D21, Julia Rajan, Lidingö, Simon Imark, Tullinge och Oskar Edvardsson, Järfälla, kom femma i sina klasser D18, H20 och H18. Helena Karlsson, Lidingö, kom sexa i D21, Emma Hagrot, Täby och Vilma Karlsson, Snättringe komm sjua i D20 och D18, Niklas Carlsson, Sundbyberg, Hanna Hänström, Ravinen och Anna Bachman, Lidingö kom åtta i H18, D20 och D21.  Ella Sjöberg, Tullinge, Gustav Bergman blev nior i D18 och H21 och sist men inte minst, Anna Dahlgren-Rosén och Jens Rönnols, Järla kom in som tior i D20 och H21. 16 löpare tog sig  alltså in på podieplats och här var Ravinen bästa stockholmsklubb med fyra följt av Tullinge med tre, Lidingö, Snättringe och Järla med två, samt Järfälla, Sundbyberg och Täby OK med var sin.

Resultaten

------------
SM-stafetten som avslutade SM 2017 i Örebro Län, blev både rafflande och mentalt utmanande. Sällan har det gjorts så stora misstag av rutinerade löpare som denna gång, möjligen var man riktigt förberedd på sluttnings-OL.  
Lidingös damer lyckades i varje fallbäst av Stockholmslagen, in som fyra i D21 via Helena Karlsson, Anna Bachman och Emma Bjessmo. Extra roligt var det med Snättringes D20-tjejer, Frida Hector, Kristina Tedhamre och Vilma Karlsson, som faktiskt är 18-åringar, tog en kanonfin femteplats. Järla dammade av "gamla"  Elin Hemmyr-Skanze och tillsammans med Elsa Jansson och Karolin Ohlsson så fixades en sjätteplats. Ravinens H21-or kunde inte försvara segern från 2016, blev bästa H21-lag från Stockholm in som sjua. I laget sprang Kalle Bergman, Emil Granqvist och Gustav Bergman. Ravinens D20-or och Tullinges D21-or blev nia och tia. Rebecka Waldenfjord, Tone Albrektsson, Hanna Hänström, Anna Ställberg, Johanna Lönnkvist, Sofia Lönnkvist var dom som gjorde det.

Resultaten

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter