Svensk Orientering logotyp
15.05.2017

Swedish League eller ska vi säga Stockholmsligan

Orientering
När avslutningen i Svensk Orienterings elitscirkus avgjordes i Bollnäs, vann Stockholmsklubbarna tre guld, ett silver och ett brons. Man skulle nästan vilja skriva Stockholm League

Vi börjar med H20-klassen och Simon och Simon.
Grabbarna från Snättringe och Tullinge är helt suväna. Broder Hector från Snättringe har sett lite seg ut på slutet, men det kompenserade han med säker orientering på söndagen. Broder Imark var desto snabbare men lyckades inte knyta ihop säcken, det gjorde däremot Simon Hector. Intressant i sammanhanget är att Isak von Krusenstierna använda samma taktik som stjärnorna i finska KooVee på 10MILA. Det vill säga stanna vid startpunkten eller första kontrollen och vänta in Simongrabbarna som startade halvminuten efter. Precis som på 10MILA var det dålig taktik, han föll på eget grepp nämligen. Simongrabbarna var snabbt ikapp, mitt på banan såg det ut som om Hector inte hängde med i tempot som Imark drog upp. Genom egna vägval gick dock Hector till ledning, Han höll då i stort samma fart som duon med Imark i spets. Efter varvningen fick Imark ögonkontakt med Hector, Krusenstierna sackade, inväntade nya löpare, troligen orkade han inte. Det blev en spännande avslutning där Hector ändå lyckades hålla undan in i mål, seger med fem sekunder före Simon Imark. Imponerande av dem båda!

I D21 var det upplagt för "världens bästa ori enteringstjej", Tove Alexandersson, trodde de flesta. Ut i ledning med 1,5 minuter före Helena Jansson, Ravinen och Karolin Ohlsson, Järla och Helena Karlsson, Lidingö ytterligare en till två minuter efter.
Helena Jansson var startk för dagen. Snabbt ikapp Tove vid tvan, körde tillsammans till varvningen där hon började dra ifrån. Tove fösökte med egna vägval, men Helena var obeveklig, släppte inte på koncentartionen, utan vann med god mariginal. Bakom var det en intren kamp mellan Karolin och Helena Karlsson. Helena kom ikapp Karolin, men på slutet visade Karro att det finsn fajteranda hos henne. I mål som trea är super av sprintstjärnan. Helena Karlsson in som fyra, tre Stockholmslöpare bland de fyra, kanon!

I H21 väntade vi oss en tuff fajt mellan ledaren Emil Svensk och Gustav Bergman. På slutet har Gustav visat stigande formkurva, inte minst visade han det på Sprint-DM i veckan. Hur som helst var Gustav ikapp Emil efter ca 4 km och gick direkt i ledning med Emil på rulle. Sakta men säkert malde Gustav ner Emil och in mot varvning hade han fått en lucka. Men sedan kom ett sådant där grönområde som har ställt till det för Gustav så många gånger. Rakt in i det och så var Emil ikapp. Men ingen fara på taket, Bergman malde vidare och kundepå upploppet ta emot publikens jubel i ensamt majestät. 

D20 vanns av Golsäter, Eksjö SOK i överlägsen stil. Bästa stockholmslöpare blev Emma Hagrot, Täby på en 9:e plats, bra gjort.

I H18 var det tufft. Storra Tuna har en supertalang i Viktor Svensk. Brödraskaran Svensk är verkligt stor och dessutom bra i orientering. Han vann trots sin åler (16 år) före en stim av tuffa och hungriga snabblöpare. Bäste stockholmslöpare blev Erik Herne från Ravinen på en 7.e plats. Oskar Edvardsson, Järfälla skuggade som 8:a.

D18 vanns av en syster Källvik-Leufven från Åmål. Här var det också tajt, fem tjejer inom 40 sekunder,. Bästa stockholmstjej blev Julia Rajan från IFK Lidingö som 8:a.

RELATERADE NYHETER

Möte hos Idrottsnämnden
StOF på möte med Stockholms Stads Idrottsnämnd
Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Fler nyheter