Svensk Orientering logotyp
31.08.2015

VM-löpare imponerade på DM lång och medel

Orientering
Höstens första DM-tävlingar är avklarade. Tävlingarna arrangerades av Långhundra IF strax öster om Knivsta. Banorna var inte så kniviga, desto mer snabblöpta. Upplandsklubbarna fick agera statister denna gång.

Kanske berodde det på att stockholm startade efter Uppland, men det är knappast troligt. För med några av Stockholms alla VM-löpare på startlinjen, både junior och seniorlöpare, ska det till något extra om det ska springas fortare.

Helgen bjöd på flack och varierande upplandsterräng där varje meter från strecket var lika med tidstapp. Det är helt klart en konst att kunna hålla riktningen när det ligger pinnar på backen och det är ont om höjder som styr en i rätt riktning.
Några som visade storform och samlade poäng i Juniorpriserna/Mästarjackan var JVM-löparna Simon Hector, Snättringe och Jens Rönnols, Täby samt VM-bronslöpare i stafett, Helena Jansson, Ravinen. De blev DM-mästare både på mededistans och långdistans. Några som imponerade minst lika mycket var ravinenessen Ruslan Glebov och Gustav Bergman. Kilometertider på pricken 5 minuter båda dagarna är något att ta med sig till kommande SM och världscupavslutningar. Ruslan blev medeldistansmästare och Gustav långdito.

Andra dubbelmästare 2015:
Karolina Hellberg, Sundbybergs IK - D35
Lars-Håkan Sandvik, Attunda OK - H50
Jan Söderberg, IFK Lidingö - H75
Ebba-Lisa Flygar, Tullinge SK - D80

RELATERADE NYHETER

Solnedgång
Sommarläger i sommarvärme
orienterare
Första tredjedelen i elitprisligan avklarad
Stora Tuna damsegrare vid 10mila 2024
Lyckat 10mila genomfört!
Fler nyheter