Junior- & Seniorpriserna

Ett arbete pågår för att reformera våra stockholmsbaserade serier. Än så länge har vi kvar Juniorpriserna (JP) där Skogskarlarna skänker. Skogskarlarnas Mästarjackan för seniorer är däremot nerlagd i och med säsongen 2023.
Se övriga serier inom distriktet: Ungdomspriserna
Stockholms Skogskarlars juniorpriser
Stockholms Skogskarlars juniorpriser (JP) är en serie som ska premiera löpare som är allround i allmänhet och som vill springa natt i synnerhet. Därför inbegriper JP-deltävlingarna både sprint, medel lång och natt där minst ett nattresultat är obligatoriskt. Prissummorna är

plac DH18 DH20
1 2 500 kr 3 000 kr
2 1 500 kr 2 000 kr
3 500 kr 1 000 kr
De tre bästa resultaten räknas varav minst en nattävling. Löpare från andra distrikt räknas bort. Vid lika poäng avgör bästa placering. Vid lika placering avgör DM lång. Vid spårsnö räknas inte tävling med individuell start.

Slutställning Juniorpriserna 2023

Skogskarlarnas Mästarjackan
Skogskarlarnas Mästarjackan delades fram till och med 2022 ut till bästa sammanlagda resultat bland seniorer på DM långdistans och natt. Mästarjackan är nerlagd på grund av dåligt deltagarantal

StOF har till 2024 förslag på nya tävlingsserier för juniorer och seniorer. Beslut är hänskjutet till StOF-årsmötet i mars.