Policy Gästrikekläder

Det finns Gästrikekläder som tillhandahålls av JUIG (Junior och ungdom i Gästrikland). Det är tävlingströjor och hoodies som används vid tävlingar där ungdomarna (13-16 år) representerar distriktet istället för sina klubbar. Det handlar framför allt om stafetten på USM och distriktsmatchen men också Bagheerastafetten på O-ringen och U10mila. Vid de senare aktiviteterna kan det dock skilja sig från år till år huruvida det är en klubb- eller distriktsaktivitet.

Tävlingströjorna lånar löparna i samband med respektive aktivitet och återlämnar dem efteråt. Hoodien får löparen behålla.

 

Var rädd om din hoodie!
Syftet med hoodien är att den ska fungera som överdrag samt att användas vid invigning, prisutdelning, kamratmåltider och liknande vid ovan nämnda arrangemang.

Hoodien är dyr i inköp och JUIG har bara möjlighet att köpa in ett visst antal per säsong. Kvaliteten på hoodien är mycket bra och det ska mycket till om den blir utsliten om du använder den så som det är tänkt. Du får använda den vid andra tillfällen men var rädd om den! Den är exempelvis inte tänkt att träna i.

Livslängden på en hoodie är minst fyra år, så att ett byte pga slitage ska inte behövas om du har fått en ny hoodie och inte ärvt den av någon annan.
Behöver du en ny hoodie för att du har växt ur den gamla så lämnar du in den gamla när du får en ny.