Hittaut

Sedan 2008 har Friskvårdsprojektet Hittaut lockat tusentals deltagare. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen som vanligtvis sträcker sig från maj till oktober.

Hittaut är gratis och med hjälp av karta på papper eller i appen ska du finna utplacerade checkpoints. Det finns checkpoints i fyra olika svårighetsnivåer och de är placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar.

Du kan delta på egen hand eller tillsammans med andra. Välj om du vill gå, springa, cykla, åka skateboard, inlines eller något annat. Vissa checkpoints är placerade längs asfalterade eller hårt packade grusvägar, för att vara tillgängliga med barnvagn, rullstol, permobil, rullator, cykel eller liknande. Dessa är märkta med en hjulsymbol.

Så här går det till:
Skapa ett Hittautkonto och registrera koden på de checkpoints du hittar. Då är du automatiskt med i utlottningen av priser. Varje checkpoint är markerad i terrängen med rosa Hittaut-logotyp, nummer och bokstavskod.
Du kan utmana en vän, granne eller kollega och följa era resultat i topplistorna på hemsidan. Känner du dig osäker på din orienteringsförmåga? Ingen fara, börja med gröna checkpoints – det är dom lättaste. Du kan även aktivera mobilens GPS och ta hjälp av den i appen.

Friskvårdsprojektet Hittaut samordnas av Svenska Orienteringsförbundet och arrangeras ideellt av lokala orienteringsföreningar, med stöd från sponsorer och partners. Hittaut finns på många olika platser i Sverige.