Motionsorientering (t)

Motionsorientering vänder sig till dig som vill testa att gå eller springa en orienteringsbana. Det finns banor i olika svårighetsnivåer och med olika distanser och du väljer själv den bana som passar dig. Det finns alltid en instruktör på plats om du vill ha hjälp med att välja bana eller har frågor om orientering.

221116 Orienteringskontroll

Motionsorientering är ett enklare arrangemang som föreningarna arrangerar.

Via denna sida "hitta orientering" söker du enkelt efter motionsorientering. Bocka för motionsorientering och ange datumperiod och eventuell ort. Klicka på förstoringsglaset för att göra en sökning. Du kan också zooma i kartan utan att söka på någon särskild ort.

Så här går det till:
Anmäl dig på plats genom att ange namn och vilken bana du vill genomföra.

Om du inte har eget tidtagningschip (bricka eller pinne) kan du låna eller hyra det på plats. Det är med pinne eller brickan som du stämplar vid kontrollerna. Detta ger dig möjlighet att få tider, dels på hela banan, men även mellan varje kontroll.

Betala avgiften med swish eller kontant.

Startstämpla och ge dig ut på din bana, ensam eller i sällskap med någon.

Målstämpla när du kommer i mål. ”Stämpla ut” vilket betyder att du registrerar dina kontrollstämplingar i arrangörens tävlingssystem och får bekräftelse på att du är godkänd. Ofta får du även dina sträcktider utskrivna. Du måste alltid stämpla ut vid målet – oavsett hur många kontroller du har tagit - för att arrangören ska veta att du är tillbaka och välbehållen.

Resultatlista med alla deltagare publiceras på hemsidan efter arrangemanget. Du kan vid anmälan säga till om du inte vill att din tid ska redovisas i resultatlistan.