14.08.2023

Götalandsmästerskapen i Ed

Orientering
Götalandsmästerskapen är en av årets absoluta höjdpunkter för många orienteringsungdomar. I år avgjordes det i Ed, där Eds SK bjöd på ett bra arrangemang.

Sprinten på fredagseftermiddagen gick i ett bostadsområde i sydvästra delen av Ed. Lördagens långdistans och stafetten på söndagen arrangerades nära Borgelemossarnas naturreservat, några kilometer nordväst om samhället, i terräng med inslag av vildmarkskaraktär.

Det var 47 ungdomar och juniorer från Västergötland som kämpade tillsammans i den prestigefulla  distriktstävlingen. 

På sprinten blev det inga Västgötasegrar, men Hilda Lanevik från OK Skogshjortarna blev tvåa i D14. Det blev även tre tredjeplatser genom Olof Tholén, OK Skogshjortarna i H15, Irma West, Ulricehamns OK i D16 och Liam Hogedal, Vänersborgs SK i H18.

Långdistansen däremot gav tre segrar. Olof Tholén och Oscar Wärn från OK Skogshjortarna vann H15 respektive H13 och Liam Hogedal H18. Andraplatser blev det för Viktor Hedström, OK Skogshjortarna i H16 och Joel Holmberg, Ulricehamns OK i H20. Treor blev Hilda Lanevik i D14, Hjalmar Ingelsbo, OK Tanan i H15 och Astrid Lindgren, Lidköpings VSK i H13.

Den avslutande stafetten blev också lyckosam för Västergötland som ställde nio lag på startlinjen. Bäst lyckades lag 2 som knep andraplatsen. I laget sprang Astrid och Evelina Lindgren från Lidköpings VSK, samt Olof Tholén, OK Skogshjortarna och Malte Palmér, Ulricehamns OK.

Till slut räckte det till en fin andraplats i lagtävlingen efter omöjliga Göteborg, som har många aktiva ungdomar för tillfället, men före Småland.
 

RELATERADE NYHETER

Banderoll Liten
Västgötatoppen efter tre deltävlingar
Unionsmatchen Logga
Unionsmatchen 24-26 maj
OK Tranan Västgötatoppen 2024 Text Smal
Västgötatoppen
Fler nyheter