Svensk Orientering logotyp
08.04.2019

Mästarnatten 5 april

Orientering
I fredags kväll arrangerade Falköpings AIK OK distriktsmästerskap i nattorientering utan för Sandhem. Tävlingen var också den första av fyra i Västgötatoppens klass för Mästare, som omfattar D/H18-D/H85.

358 anmälda varav 337 i resultatlistan blev utfallet för arrangörerna gällande deltagandet, vilket är ett uppsving för Natt DM sett till de senaste åren.

I D21 var Elin Classon, OK Orinto snabbaste västgötska och vann den klassen med dryga tre minuter före Maria Sahlén IF Hagen. Klassen vanns av Kateryna Dzema, Sävedalens AIK som var fyra minuter snabbare än Elin denna kväll.

Det var tightare om segern i H21, endast 12 sekunder skiljde mellan ettan och tvåan, där Filip Grahn, Hestra IF, fick se sig besegrad av Elin Classons bror Erik, även han representerandes OK Orinto och således gick båda DM tecknen i seniorklasserna till Classons och Orinto.

I Västgötatoppens Mästerklass gav dessa segrar 25 poäng vardera och likaledes gavs samtliga segrare i juniorklasser och veteranklasser motsvarande poängskörd. Placeringarna därefter ges poäng efter fallande skala som framgår av Västgötatoppens hemsida. Nästa deltävling för Mästare är Sprint DM som Gudhems IF arrangerar den 19 maj.