O-CAMP vattenpåfyllning

Bild: Bertil Åkesson

20.06.2024

O-Camp är inne på sista dagen

Orientering
Efter fem intensiva dygn i Borås är årets O-Camp, den här gången med cirkustema, snart till ända.
Intresset för O-Camp håller i sig. I år har det varit 165 ungdomar, samt klubbledare som har varit på plats på Borås Camping.

Lägret har som vanligt arrangerats helt och hållet av unga ledare i 20-årsåldern. Det är ett stort arbete att planera och genomföra ett så här stort orienteringsläger. Planeringen började redan i höstas, men arbetet har blivit mer intensivt ju närmare lägret man kommit. Själva lägerveckan kan nog kännetecknas som ett organiserat kaos där massor av saker som måste lösas har dykt upp i snabb takt.En hel del orienteringsträningar har genomförts under veckan. Det har varit "SM-träning", Sprintträning på worldcupkartan, momentbana och inte minst klassisk "Stress-OL".

Resten av dagarna har fyllts ut med massor av leker och aktiviteter. Traditionstyngda "Killer", numera i digital form, Lyckohjulsjakt, såpalekar, fotojakt,  mm.

För de som inte har tyckt att detta har varit tillräckligt har det också erbjudits extraträningar.  

Sista kvällen bjöds det förstås på disc-O.
Det går åt mycket mat en sådan här vecka och allt har tillagats i ett fältkök på campingen. I år liksom alla tidigare, sedan det första O-Camplägret arrangerades i Karlsborg 2003, har det varit Ann-Louise Hjort som har haft huvudansvaret för att servera frukost, lunch och middag till 200 personer under hela lägerveckan. 

Ett tacksamt stöd till lägret har kommit från våra sponsorer. De har sponsrat med en hel del matvaror till lägret som annars hade behövt köpas in. Fazer såg till att det har funnits bröd. Müsli, flingor och matgryner kom från Frebaco och ost och mjölk har skänks av Falköpings mejeri.

Nu är det ett år till O-Camp 2025, men bara några månader kvar tills det är dags för att börja förbereda nästa läger. Det ska bli spännande att se var det kommer att arrangeras och vilket tema det blir.RELATERADE NYHETER

Vänern Lidköping
Semestertider på kansliet
Skärmbild 2024 07 04 111243
USM 2024
DSC 1731
Förändringar i tävlingsreglerna
Fler nyheter