24.08.2023

September en fantastisk orienteringstid

Orientering
September månad bjuder nästan alltid på fina förutsättningar för orientering. Varken för varmt eller kallt, solen skiner ofta och gräs och annan undervegetation börjar sjunka ner. Därför är det härligt att vi kan se fram mot en rad riktigt fina orienteringsarrangemang i Västergötland under månaden.

Först ut är DM medel och stafett i Tranemo, 2 och 3 september, som även ingår i Västgötatoppen.

Redan helgen därpå blir det ytterligare ett mästerskap då OK Tiveden arrangerar Veteran SM. Sprinten på fredagen 8 september går visserligen i Askersund, men sedan följer medeldistans på lördagen och långdistans på söndagen i Tivedens mytomspunna skogar. Förutom veteranklasser med SM status finns även D- och H 21, juniorklasser och öppna klasser.

På lördagen 9 september arrangeras även Bredareds höstmedel norr om Borås.

Helgen därpå går det också att orientera i Västergötland både på lördagen och söndagen. Ett öppet Skaraborgsmästerskap i Mullsjö 16 september och Hjortsöndan i Alingsås 17 september.

Ytterligare ett DM arrangeras söndagen 24 september, då IK Ymer från Borås arrangerar DM Lång, som också är den avslutande tävlingen i Västgötatoppen.

Månaden avslutas sedan med ungdomsfokus på Bacho Cup i Lidköping. Långdistans lördagen 30 september och sedan en stafett på söndagen och då är vi inne i oktober.

En sammanställning på alla höstens tävlingar i distriket finns här. Skriv gärna ut och sätt upp i klubbstugan.

RELATERADE NYHETER

Banderoll Liten
Västgötatoppen efter tre deltävlingar
Unionsmatchen Logga
Unionsmatchen 24-26 maj
OK Tranan Västgötatoppen 2024 Text Smal
Västgötatoppen
Fler nyheter