Hittaut är en enkel form av orientering som alla kan göra. Det går till så att ett stort antal checkpoints (kontroller) finns utspridda över hela staden och närliggande skogsområden. Checkpointsen har olika svårighetsgrad och du ska hitta dem med hjälp av en karta. När du hittat en checkpoint finns en kod som du sedan kan registrera online för att se din utveckling och för att vara med och tävla om fina priser.  Här får du mer information om vad hittaut är. Längre ned ser du vilka orter som arrangerar hittaut i år

Så kommer du igång

Kom igång - skaffa ett hittautkonto

För att kunna registrera checkpoints behöver skapa ett konto via den nya sidan, som du gör via "logga in" och sen "skapa konto" högst upp i menyn. 

Registrera checkpoints via webbkartan på min sida eller nedan

När du är i inloggat läge registrerar du checkpoints via webbkartan genom att trycka på en checkpoint och fylla i koden. Du kan göra det i kartan via "Min sida" eller din ortsida. 

App för både android och iOS

I vår app kan du registrera checkpoints i tabellvy och kartvy, få stöd av karta/gps och se dina tagna checkpoints. Ladda ner dem via Google play eller App store

Frågor och svar 

Via "frågor och svar" hittar du svar på den vanligaste frågorna. För vidare kontakt ta kontakt med din ort "ort"@hittaut.nu eller oss centralt på hittaut@orientering.se

Hittautorter 2017

Nyheter

Statistik Sverige

20
orter
10 782
deltagare
291 641
registreringar
583 282
kilometer

TOPP 20 ALLA ORTER

 • # ANTAL NAMN ORT
 • 1 541 Gunilla Wahlström Alingsås
 • 2 449 Anders Frisk Alingsås
 • 3 304 Perrys Husse Uppsala
 • 4 304 Bambis Matte Uppsala
 • 5 285 Sören Nielsen Alingsås
 • 6 279 Arne Bergman Alingsås
 • 7 243 Per Olof Claesson Gislaved
 • 8 212 Thomas Ljung Alingsås
 • 9 212 Torbjörn Karlsson Timrå
 • 10 209 Yvonne Hilmersson Gislaved
Visa fler

Utveckling av totala antalet checkpoints

Hittut Hudiksvall

Frågor och kontakt

Jag kunde inte hitta en checkpoint trots att jag letade länge
Om du inte kunde hitta checkpointen kan den vara borta. Kontakta alltid oss om du misstänker att en checkpoint saknas. Även om du är osäker är vi tacksamma om du meddelar oss så att vi kan undersöka och åtgärda eventuella fel så fort som möjligt. Du kommer i kontakt med oss genom att välja ort och klicka på kontakt i menyn.
Jag kan inte logga in
Var noggrann med att ange rätt e-postadress och lösenord. Tänk på att det är skillnad på stora och små bokstäver. Om det ändå inte fungerar så prova att begära ett nytt lösenord via inloggningssidan.

Central organisation

Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) äger och driver från och med 2017 hittaut. 

Har du frågor som rör hittaut lokalt hos dig, ta kontakt med din lokal arrangör, du hittar kontaktuppgifter under din orts hemsida (under arrangör och kontakt). 

Kontakt med centrala kansliet för tekniska frågor om hemsidan: hittaut@orientering.se