Naturpasset

⇦ Tillbaka

.

Du behöver inga förkunskaper, det enda som krävs är lite tid, vilja och nyfikenhet.Hälsofrämjande satsning av Svensk Orientering

Naturpasset är en av Svensk Orienterings friskvårdssatsningar som idag finns på över 400 platser i Sverige. När du erhåller Naturpasset får du en karta med orienteringskontroller på. Det du sen gör är att, själv eller tillsammans, ge dig ut i naturen för att hitta dessa kontroller.
 
Förutom rolig hjärnaktivitet får du frisk luft och motion. Detta är en hälsofrämjande satsning där Svensk orientering vill skapa bättre hälsa och ökat välbefinnande till Sveriges befolkning.


Hur förbereder jag mig?
För att ge dig ut på naturpasset och uppleva svensk natur behövs inte mycket förberedelser. Ett naturpasspaket, bra skor och eventuellt kan en kompass vara ett bra hjälpmedel. Kontrollerna kan besökas när som helst och hur som helst. Du kan gå, jogga eller springa. Tillsammans eller ensam. Med fikapaus eller utan. Du väljer hur du vill uppleva naturen med naturpasset. 


Hitta naturpass
NaturOmrådena och kontrollerna är noga utvalda för att ge dig en fin naturupplevelse och en lagom utmaning.

Kontrollerna sitter vanligtvis ute från april till oktober och kan besökas när som helst. Du kan välja att gå, springa och ibland till och med cykla till kontrollerna.

Via hitta orientering kan du söka efter alla de 400 naturpass som finns utspridda över hela Sverige. Skriv naturpass i sökrutan så kan du sedan välja vilket som passar dig bäst.  


Byte av webbsida

Nyheter, mer information och registrering kommer inom kort att finnas på denna sidan. Tills dess hittar du det via naturpassomraden.orientering.se/

Som arrangör hittar du all information du behöver via naturpasset.se

Om Naturpasset

Naturpassområdena är utvalda för att ge dig en fin naturupplevelse och genom att det finns olika svåra kontroller ger det en bra utmaning för alla. Kontrollerna sitter vanligtvis ute från april till och med oktober och du kan besöka dem när som helst och hur som helst, till gå, springa och till och med cykla till en del. Förutom rolig hjärnaktivitet får du frisk luft och motion, vilket bidrar till bättre hälsa och ökat välbefinnande. Du behöver inga förkunskapskrav utan det enda som krävs är lite tid, nyfikenhet och vilja.

Historia
Naturpasset startade 1998 som en fortsättning på Trimorientering och är ett naturligt första steg att prova på orientering. Kartan är ditt  "pass" till naturen. I drygt 400 områden runt om i Sverige finns det under sommarhalvåret.naturpasset liggande