Forshaga kommun tillsammans med utställare, samarbetspartners och eldsjälar håller årligen i konst- och hantverksrundan Lustenrundan.

Med anledning av coronapandemin kommer årets konstrunda inte ta form som traditionen lyder. Konstrundan är inställd men under den sista helgen i augusti finns ändå möjlighet att uppleva lokal konst på olika vis.

Hittaut Forshaga samarbetar och kommer under helgen 29-30 augusti att publiceras nya unika checkpoints. Dessa checkpoints finns vid olika konstverk och utställare i Forshaga kommun. Målet är att hitta dessa checkpoint och registrera dem på Hittauts hemsida eller i vår app. Alla som registrerar någon av dessa checkpoints under konsthelgen är med i utlottningen av verk från Lustenrundan-utställare. Varje registrering är lika med en lott. Dessa checkpoints är aktiva endast under helgen 29-30/8. Sista dag för registrering är den 31/8

Vinnare Lustenrundan

Sju deltagare har vunnit konstverk av olika teknik från några utställare. Grattis! Bilder av vinsterna finns på Forshaga kommuns hemsida.

 • Akvarellmålning av Myrna Jönsson
  Anna Skinnargård 
 • Akvarellmålning av Torbjörn Göransson
  Lennart Oskarsson
 • Konstgrafiskt tryck av Jan Strömberg
  Elisabeth Bradley
 • Akvarellmålning av Susanne Pettersson
  Magnus Pettersson
 • Akvarellmålning av Valmai Backlund
  Janne Johansson
 • Keramikskål av Elin Klar
  Johan Larsson
 • Akvarellmålning av Ulla-Britt Önnerlöv
  Sören Johansson

Här är listan över Lustenrundans checkpoints.

Här hittar du en zoombar karta över privata utställare. Endast vid de utställare som finns med i listan över Lustenrundans checkpoint hittar du en bonuskod. Dessutom visar Forshaga kommun två offentliga konstverk (cp 408 och 409). De hittar du endast på kartan här på hemsidan och i appen. 

Öppettiderna för lokalerna kan skilja sig åt men alla lokaler håller öppet mellan 11.00 och 15.00.