03.02.2014

Brons på SkidO SM i sprint till Åsa Zetterberg-Eriksson

Orientering
Ett Brons på SkidO SM i sprint till Åsa Zetterberg Eriksson ÖSeT SkidO. SM i långdistans och sprint avgjordes i Åkersjön i Jämtland på lördagen och söndagen.

Åsa tävlade i båda distanserna men på lördagen blev det inget godkänt resultat efter en stor felåkning som kostade henne en kvart. I området där jag åkte fel fanns många skoterspår som inte var markerade på kartan och där kom jag helt fel och tiden rann iväg så jag bröt där. Efter  fem kontroller fram till de felaktiga spåren låg hon på tredje plats och det var ett fint lopp på gång där också. På söndagens sprint blev det ett bra resultat för Åsa, endast tjugo sekunder från den "omöjliga" Tove Alexandersson. Tredje SM-guldet för Stora Tuna-tjejen som i skidorientering tävlar förAlfta-Ösa OK vann nu med tio sekunder före Magdalena Olsson, IFK Moras OK och tjugo sekunder före Åsa. Jag gjorde en "sväng" i dag också berättar Åsa. Jag läste fel på höjdkurvor på ett vägval och åkte utför några kurvor där jag skulle upp, tappade där en placering. Före felåkningen låg Åsa på andra plats och där blev silvret till brons. Efter dagens lopp var Åsa glad för sin fina insats.

Pappa Kjell tävlade i Veteran-RM i H65. På lördagen var det fel i stämplingen på en kontroll ochdärmed uteslöts han. Söndagens sprint kom Kjell på fjärde plats slagen med sextiofem sekunder av Bo Johansson IK Örnen.

Resultat sprint söndag: SM-D21 1) Tove Alexandersson Alfta-Ösa OK 17:12, 2) Magdalena Olsson IFK Moras OK 17:22, 3) Åsa Zetterberg-Eriksson ÖSeT SkidO 17:32

Vetran-RM H65: 1) Bo Johansson IK Örnen 19:36, 2) Conny Lagerskog Arvidsjaurs OK 20:20, 3) Matts Engvall Bodens BK 20:26,  4) Kjell Eriksson ÖSeT SkidO 20:41