DM sprint 2023 arena

Bild: Torbjörn Löfving

10.11.2023

Var med och påverka orienteringen i Västergötland

Orientering
Västergötlands OF behöver förstärka bemanningen i styrelsen. Du kanske är en person som är intresserad av att vara med och påverka orienteringssportens utveckling i distriktet, eller känner du någon som du tycker skulle passa bra för uppdraget?

Så här är läget:

  • På årsmötet den 6 mars ska minst 2 nya ledamöter inklusive ordförande, samt två suppleanter till Västergötlands Orienteringsförbunds styrelse att väljas.
  • Nomineringar kan göras av vem som helst.
  • Nomineringar görs genom att meddela valberedningen senast 31 december.

Valberedningen vill föreslå en styrelse som:

  • … känner ett engagemang för orienteringssporten och är intresserad av att vara med och påverka framtiden.
  • … har framtidstankar och visioner som man är beredd att jobba med.
  • … består av personer med olika ålder, kön, erfarenheter och kompetenser men där alla delar svensk orienterings värdegrund.
  • … består av ledamöter som är beredda att vara med på styrelsemöten 7 gånger per år, där ungefär hälften av styrelsemötena genomförs digitalt på distans. Suppleanterna deltar i regel också på styrelsemötena, även om ordinarie ledamöter är på plats.
  • … som vill hålla sig underrättad om verksamheten i föreningarna i Västergötland, samt vägleda och jobba tillsammans med VOF-kansliet.

Förutom de sju styrelsemötena träffas styrelsen i regel en eller två gånger under året, där man mer ingående diskuterar aktuella frågor och drar upp riktlinjer för framtiden. Den ena gången brukar vara en helg i samband med DM lång, då den ofta kombineras med en social aktivitet för att stärka gruppkänslan i styrelsen.

Mycket av det dagliga arbetet på förbundet sköts annars av de anställda på kansliet. I dag handlar det om ca 1,35 heltidstjänster.

Ta en funderera på om du själv är intresserad av att ta en plats i styrelsen, eller om du känner någon som skulle passa bra för uppdraget. Vill du veta mer om vad uppdraget innebär går det bra att kontakta någon i styrelsen, eller konsulent Bertil Åkesson. Kontaktuppgifter finns här: https://www.orientering.se/vastergotland/forbundet/kontakt/

Alla kloka nomineringar tas tacksamt emot! Kontakta valberedningens sammankallande Göran Frisk på goran.frisk1957@gmail.com   eller telefon 070-5158025.

RELATERADE NYHETER

Unionsmatchen 2022 Skuren
GM-resa till Gotland 16-18 augusti
Frebaco Bild 2024 1000
Frebaco ser till att deltagarna på O-Camp orkar hela lägret
Kvarngoda 450X450
Fazer sponsrar Västergötlands OF
Fler nyheter