Nyheter

1 Juli släpps nya Checkpoints på Ålleberg

alleberg_strukna alleberg_strukna
1 Juli släpps nya checkpoints uppe på Ålleberg. OBS! Pga nytillkommna hagar med höga elstängsel och betesdjur, har vi blivit tvugna att stryka checkpoint 143,155 och 156. Detta innebär att de inte kan ses i appen och ej kommer kunna registreras.

Viktig information Hittaut!

Strukna kontroller!!

Sedan vi i vintras beslutade om placering av checkpoints på Ålleberg har nya vandringsleder iordningställts och högre och kraftigare el-staket kommit till. Även en del övergångar har flyttats. Det innebär att det har blivit extra svårt att ta sig in till några checkpoints. Med anledning av det har vi beslutat att stryka tre checkpoints. Det innebär att det inte går att registrera dessa i app eller dator.


alleberg_strukna

Betesdjur

Du kommer på några ställen att passera genom betesmarker med boskapsdjur och särskilt kor är väldigt nyfikna djur. Visa respekt för djuren och håll avstånd. Gå lugnt och i jämn takt och tänk på att om du har hund att alltid ha denna kopplad inom beteshagar.

 

Flygtrafik

Ållebergs flygfält kommer att användas under större delen av sommaren. Både för din och flygarnas säkerhet är det viktigt att respektera de på kartan med rött förbjudna områden. Var även extra uppmärksam vid kontroll 150 söder om flygfältet där inflygning till landningsbanan sker.

 

Vi hoppas på förståelse för dessa justeringar och förtydligande och hoppas att de övriga 31 kontrollerna ska vara tillräckligt utmanande för dig  och fylla behovet av nyfikenhet och naturupplevelser.

 

Falköpings AIK orientering – mob 070-548 13 03 

Skribent: Henrik Balagué