10.03.2023

Ett stort tack!

Orientering
Verksamhetsledaren Magnus Sundmark gör sin sista arbetsdag på Västergötlands OF den 15 mars och passar på att tacka för de femton åren i verksamheten.

Den här texten skrivs till mitt sista nyhetsbrev till er orienterare, föreningar i Västergötland och er andra som också prenumererar, följer och läser detta. Det är förstås med blandade känslor den meningen skriv. Den 15 mars gör jag min sista dag som verksamhetsledare för Västergötlands orienteringsförbund, detta efter drygt femton år som anställd i verksamheten.

Vid årsmötet i Vara den 8 mars ordnade styrelsen en fin avtackning för mig. Styrelseledamot Magnus Södervall höll ett tal samt även Lena Freden, vår RF-SISU kontakt, passade på att tacka av mig med ett fint tal. Det värmer så klart ordentligt i hjärtat att bli så fint avtackad när jag nu valt att gå mot nya utmaningar.

Det har varit femton fantastiska år. Otroligt mycket energi, glädje och inspiration har flödat och kanaliserats mellan kansli, förtroendevalda, ledare, föreningar, aktiva, funktionärer och alla engagerade berörda personer, samt så klart externa samarbetspartner. Det har verkligen varit en ynnest att få arbeta med detta, med vårt fantastiska föreningsliv och världens bästa idrott, orientering. 

Att arbeta i Västergötlands OF innebär en väl avvägd mix av ansvar, måsten, frihet och kreativitet. Det finns saker som måste göras och som är ansvarstyngda men arbetet har även gett mycket stort utrymme för kreativitet och skapande. Genom åren har vi tillsammans gjort enormt mycket. Det har varit satsningar på föreningsutveckling och ledarskap, otaliga utbildningshelger, sammankomster, träffar och möten. Vi har fått på plats en del större projekt där Ungoteket så klart måste nämnas och så sent som idag, 10 mars 2023, lanseras två nya orienteringskurser, orange och violett, på Svenska Orienteringsförbundets hemsida. De kommer komplettera kurserna för grön, vit och gul som vi slutförde och lanserade ifjol.
Det har också ordnats otroligt många ungdomsaktiviteter med O-camp och Västgötatruppen som flaggskepp men där allt från träningsdagar till Daladubbelnresor också behöver nämnas. Allt det här bland mycket annat. Men allt som gjorts och ”flutit under broarna” sedan min första anställningsdag (7 september 2007) har endast kunnat ske i samarbete med alla er, goa, grymma och fantastiska människor, kollegor, förbundets engagerade ledare och förtroendevalda och inte minst med distriktets föreningar och föreningsaktiva.

Jag vill verkligen säga ett stort tack till er alla!

Det som väntar mig härnäst är ett arbete som evenemangsansvarig på destinationsbolaget Next Skövde där jag har min första arbetsdag den 3 april.

Jag önskar er alla fortsatt lycka till med både förbunds- och föreningsverksamhet, samt det personliga engagemanget som aktiv, ledare, funktionär, förtroendevald eller vad det än må vara. Kom ihåg att orientering är en fantastisk idrott och att framtiden blir vad man gör den till.

Ha det fint allesammans, vi ses i skogarna!

Med bästa hälsningar
Magnus Sundmark

RELATERADE NYHETER

Unionsmatchen 2022 Skuren
GM-resa till Gotland 16-18 augusti
Frebaco Bild 2024 1000
Frebaco ser till att deltagarna på O-Camp orkar hela lägret
Kvarngoda 450X450
Fazer sponsrar Västergötlands OF
Fler nyheter