Så funkar det

Startar 1 april och pågår till den 31 oktober


Kort om hittaut 

Hittaut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus och som finns på många platser runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring din kommun. Den detaljerade kartan med ett stort antal checkpoints finns gratis att hämta på flera utlämningsställen.

Hittautkonto

För att kunna registrera checkpoints behöver du ha ett hittautkonto. Om du hade ett konto för hittaut sedan tidigare kan du använda detta för att logga in. Annars behöver du skapa ett konto. Vid registreringen skickas ett bekräftelsemejl till din e-post, du behöver därefter bekräfta din e-postadress innan du kan logga in. Tyvärr kan bekräftelsemejlet hamna i skräpposten, kolla därför även din skräppost om det inte dyker upp i inkorgen.


Kartan och checkpoints 

På kartan finns checkpoints i olika svårighetsgrader.

Grön = lätt, sitter på väg/stig och kan nås med barnvagn
Blå = lätt/medel, kan sitta lite längre från stig/väg
Röd = medelsvår, längre ut i terrängen och du kan behöva leta mer efter checkpointen
Svart = svår, våra svåraste checkpoints som ligger längst ut i terrängen

Med hjälp av kartan och/eller GPS ska du besöka respektive checkpoint. 

Du hittar en webb-karta här på hemsidan och fysiskt finns den gratis att hämta här.

För mer detaljerad information om checkpointsen, se "checkpointsbeskrivning".

Registrera dina checkpoints

När du tagit en checkpoint eller innan du går ut, kan du registrera en användare vilket du gör direkt här på hemsidan. Du kan då registrera checkpoints, se din och andras utveckling och är också med och tävlar om fina priser. Varje checkpoint du registrerar blir till en lottsedel och en chans till vinst, ju fler checkpoints du registrerar desto större chans att vinna.

Registrera checkpoints via webbkartan på min sida

När du är i inloggat läge registrerar du checkpoints via webbkartan genom att trycka på en checkpoint och fylla i koden. Du kan göra det via "Min sida" eller webbkartan som ligger på ortsidan

Ladda ner hittautappen och registrera checkpoints

I vår app kan du registrera checkpoint i tabellvy och kartvy, få stöd av karta/gps och se dina tagna checkpoints. Ladda ner dem via Google Play eller App Store.

hittautapp


Hittautstolpen - den du letar efter

Varje checkpoints har en en hittaut-stolpe, den kommer vara olika lång beroende på hur långt vi lyckts slå ner den eller om den sitter fastsatt mot något annat. På stolpen finns förutom hittautdekaler och ordningsnumret, även kodbokstäver som du ska notera.

HU-stolpe


Saknad eller trasig stolpe?

Om du misstänker att en checkpoint saknas, eller om du ser att den är trasig är vi mycket tacksamma om ni rapporterar detta till oss. Vi ser då till att den checkpointen hamnar på rätt plats igen. Kontakta oss via karlskrona@hittaut.nu

Våra partners