Sök subjektiv ranking

Som rankad kan du ansöka om subjektiv poäng. Rankingansvarig i ditt distrikt godkänner sedan din ansökan.

Ansök om subjektiv ranking

Syfte med subjektiv rankingSyftet med den subjektiva rankingen är att du som rankad ska kunna få en rättvis snittpoäng, även då möjligheten saknats att springa till sig ranking. Det kan till exempel gälla om du varit långtidsskadad, varit sjuk en längre tid, eller bott länge utomlands.
Så här gör duFör att kunna söka subjektiv ranking behöver du två saker:
  • Att vara rankad. Det betyder att du ska ha betalat rankingavgift för den säsong du vill söka subjektiv poäng för. Det räcker alltså inte att vara med i Sverigelistan för att kunna söka subjektiv ranking.
  • Att vara inloggad i Eventor med din egen användare eftersom ansökan kommer att kopplas ihop med den inloggade användaren (klubbadministratör kan logga in virtuellt som aktuell person och söka).
För att söka subjektiv poäng, gör så här:
  1. Gå till sidan för ansökan, se länk i menyn ovan.
  2. Välj säsong du vill ha subjektiva poäng för. Önskad poäng samt kommentar till RA kan lämnas.
Klart!

Aktuellt distrikts RA får ett autogenererat e-postmeddelande och kan gå in i Sverigelistan och redigera samt godkänna ansökan.
Övrigt om subjektiv rankingI övrigt gäller följande:
  • Vid godkänd ansökan blir den rankade automatiskt tilldelad sex stycken fiktiva rankingresultat, daterade samma dag som ansökan godkänns och var och en med en rankingpoäng motsvarande den subjektiva poäng RA sätter.
  • Den tilldelade subjektiva poängen ska spegla ett snitt på sex tävlingar, dvs inte endast ett potentiellt bästa resultat.
  • De subjektiva poängen gäller tills vidare, men från och med det tredje tillsprungna rankingmeriterande resultatet (på en verklig tävling) plockas en subjektiv poäng per tävling bort ur snittet. Det gäller oavsett om de tillsprungna resultaten är sämre än den subjektiva ranking du blivit tilldelad.