Sverigelistan & ranking

Sverigelistan är en poänglista för alla med en ålder av 15 år och uppåt och samtidigt ett gallrings- och seedningsverktyg för rankade personer till våra största och viktigaste tävlingar.

Grenar

Sverigelistan finns för grenarna orienteringslöpning och skidorientering. För precisionsorientering tas en rankinglista fram två gånger per år. 

Meriterande tävlingar och poängberäkning

Allt om meriterande tävlingar, poängberäkning mm finns på nedanstående länk.
Frågor och svar om Sverigelistan   

Ranking

Gallringsfiltret i Sverigelistan används för meritering till rankingtävlingar. För SM-tävlingar med individuell start är det ett krav att vara rankad för att få starta.

För vilka klasser som är rankingmeriterande, läs mer här.


Varför ranka sig?

Det finns flera anledningar:

  • Som rankad kommer du med i det gallringsfilter arrangörer använder sig av för att gallra och seeda till rankingtävlingar. Förutom SM, Swedish League och O-Ringen rör det större tävlingar som ingår i tävlingspaket, exempelvis medeldistanstävlingen dagen efter 25manna.
  • Du får tillgodoräkna dig utlandsresultat. Det får du inte som orankad.
  • Du har möjlighet att söka subjektiv ranking om du till exempel har varit långtidsskadad, sjuk eller bott länge utomlands och inte haft möjlighet att springa till dig ranking.

Support och kontakt

Har du frågor eller funderingar om Sverigelistan? Se mer på support- & kontaktsidan i anslutning till Sverigelistan (extern länk).